VIDEO Petruța Petre, mama care a avut puterea să fugă de un soț violent

Violența domestică este un flagel greu de stăvilit într-o țară ca România, iar dovadă stau statisticile alarmante. O femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Petruța Petre este una dintre victime.

Petruța este mamă a șase copii. Căsnicia ei a fost un coșmar zilnic, fiindcă a trăit lângă un bărbat abuziv, dependent de alcool. Totuși, de dragul lui, s-a mutat din localitatea de origine, pentru a locui cu părinții lui. Anii treceau, iar ea se simțea tot mai captivă în casa socrilor.

Ea făcea copii, el o bătea înfiorător, chiar și de față cu cei mici. „Am trăit cu speranța că va fi mai bine”, mărturisește femeia, care i-a dat soțului ei multe șanse de a-și schimba comportamentul.

În cel de-al 12-lea ceas, Petruța și-a luat copiii și a plecat de acasă. Avea șase după ea, nu avea acoperiș deasupra capului și nicio idee ce va face.

A intrat în grija direcției de Protecție Socială și a fost cazată într-un centru special. Cât timp a stat acolo a primit o donație de 2.500 de euro, bani cu care a început construcția unei case. Și-a găsit o bucată de pământ, pe care a achitat-o greu, din alocațiile copiilor. Apoi s-a pus pe construit ceea ce urma să fie casa lor, căminul care să le ofere un nou început.

N-a avut cine să-i ajute la constucția casei, așa că s-au apucat ei, șase copii și mama lor. Șase ani au trecut de la începerea lucrărilor, iar casa nu e terminată. Dar poate adăposti patru suflete: ea și cei trei copii minori pe care îi mai are în grijă. Ceilalți, adulți deja, au viața lor.

Pentru a-și finanța visul, ea a renunțat la ajutorul social și s-a angajat la un magazin alimentar. Aici au găsit-o membrii echipei Visuri la cheie, care au luat-o prin surprindere cu venirea lor. 

Cum a reacționat Petruța aflați în VIDEO-ul de mai sus!

Urmărește Visuri la cheie pe VOYO cu 7 zile în avans!


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni