VIDEO Echipa Visuri la cheie a făcut casa perfectă pentru un copil cu ADHD

VIDEO Echipa Visuri la cheie a făcut casa perfectă pentru un copil cu ADHD

Arhitecții și constructorii de la Visuri la cheie au pus mult suflet în amenajarea apartamentului unui băiat de 9 ani, diagnosticat cu tulburări de spectru autist cu ADHD și retard. 

Echipa Visuri la cheie nu a făcut doar o amenajare, ci a creat un întreg univers pentru Alexandru Baicu, un băiat de 9 ani din București care a dus ani grei de luptă cu niște afecțiuni care nu-ți permit să te dezvolți normal dacă nu urmezi o terapie susținută.

Mama lui, Carmen Baicu, a fost mereu îngerul păzitor, care a avut grijă ca Alex să aibă un viitor, în ciuda sorților.

Problemele lui Alex au început în primul an de viață, când mama a sesizat că fiul ei a avut o oarecare involuție în dezvoltarea sa de până atunci. Deși începuse să rostească primele cuvinte la vârsta de 9 luni, în scurt timp băiatul ajunsese să nu mai răspundă nici la propriul nume.

Când a aflat de la medici că fiul ei suferă de o tulburare de spectru autist cu ADHD și retard, Carmen s-a prăbușit efectiv. Însă, a înțeles că trebuie să facă totul pentru a-l scoate din lumea lui îngustă și de neînțeles pentru cei din jurul lui. 

A renunțat la serviciu și și-a dedicat tot timpul pentru vindecarea lui Alexandru. Soțul ei n-a rezistat presiunii și i-a părăsit, înaintând actele de divorț. 

Toată atenția mea era centrată pe Alex. Nu mi-am neglijat treburile în casă, dar l-am neglijat pe el ca soț. Acum știu ce am greșit, dar atunci nu realizam că trebuie să am grijă și de căsnicia mea”, se învinovățește Carmen.

Rămasă singură, femeia a trebuit să lupte din răsputeri pentru a-i pune mâncare pe masă lui Alex și, mai presus de orice, pentru a-i asigura terapiile de care avea nevoie ca să se dezvolte normal. Apartamentul în care locuiau nu era, însă, mediul potrivit în care putea să crească un copil cu nevoi speciale, motiv pentru care echipa Visuri la cheie a avut o misiune destul de grea.

Însă, arhitecții și constructorii emisiunii Visuri la cheie nu s-au dat bătuți nici de această dată și au creat un întreg univers pentru Alexandru Baicu, în care acesta poate privi cu încredere spre viitor.

Demersul lor a fost sprijinit de Dedeman, susținătorul de tradiție al emisiunii Visuri la cheie

Vedeți mai jos cum arată acum apartamentul lui Alex Baicu, amenajat și cu sfaturile terapeutului său!

Visuri la cheie - Crede în oameni!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni