• PRO TV
  • (P) Solar Watts - prima opțiune pentru proiecte de iluminat durabile, eficiente și de anvergură

(P) Solar Watts - prima opțiune pentru proiecte de iluminat durabile, eficiente și de anvergură

(P) Solar Watts - prima opțiune pentru proiecte de iluminat durabile, eficiente și de anvergură

Compania Solar Watts a fost înființată în anul 2009, iar de atunci și până în prezent a furnizat doar produse angrenate în proiecte răsunătoare.

Aceasta este compania producătoare a peste 5.200 de modele de corpuri de iluminat cu LED pentru spații interioare și exterioare (soluții de iluminat de la stadiul de proiectare până la implementare: SF, PT, calcule luminotehnice, testare fotometrică), având hală de producție și propriul laborator fotometric.

De ce a devenit Solar Watts prioritatea celor mai mulți antreprenori

Corpurile de iluminat produse de Solar Watts se remarcă printr-o durată de funcționare între 50.000 și 100.000 de ore, durată echivalentă a 11 ani.

Iluminatul cu LED Solar Watts înseamnă reducerea costurilor la iluminat cu până la 90%. Mai mult, înseamnă garanție de 3-5 ani (în funcție de model), siguranță, confort și lumină naturală.

Corpurile de iluminat cu LED marca Solar Watts se disting prin versatilitate. Acestea sunt destinate unei marje extinse de utilizări: locuințelor personale, spațiilor comerciale, spațiilor de cazare și alimentație publică, parcurilor publice, tunelurilor, parcărilor subterane, stadioanelor, străzilor și autostrăzilor.

Oferta de produse cuprinde sisteme complete şi corpuri de iluminat cu LED (panouri cu led, lămpi pentru tuneluri, proiectoare, spoturi, lămpi stradale, aplice, becuri, lămpi incastrate, module, benzi, lămpi bactericide, proiectoare Antiex, lămpi industriale și arhitecturale). 

Podul de peste Dunăre - '’Golden Gate-ul'’ românesc, iluminat ca în filme

Podul de deasupra Dunării este cel mai înalt și cel mai lung pod din România și se clasează pe locul trei în Europa. Acesta este podul care bate toate recordurile și reprezintă cea mai amplă lucrare de infrastructură a ultimilor 30 de ani. Podul care ‘’acoperă’’ Dunărea măsoară cu patru metri mai mult decât renumitul Golden Gate din San Francisco.

Podul care traversează Dunărea va avea trei deschideri în total: una principală de 1120 m și două laterale (489.65 m pe malul Brăila și 364.65 m pe malul Tulcea). Mai mult, viaductele de acces măsoară 110 m fiecare. 

Podul de peste Dunăre reprezintă un adevărat miracol pentru cetățenii care circulă în mod regulat pe rutele Galați-Brăila sau Tulcea-Brăila. Spunem miracol, deoarece în prezent oamenii sunt nevoiți să ocolească aproximativ 100 km sau să utilizeze bacul, cu program de funcționare incomod și un număr limitat de autovehicule.

Podul suspendat peste Dunăre cu o lungime totală de 23.413 kilometri va lega regiunile Moldova, Muntenia și Dobrogea. Instalația de lumini măsoară 2 km. Pe cablurile podului au fost montate sute de lămpi liniare și proiectoare cu LED, care compun o imagine feerică pe timpul nopții.

‘’Golden Gate’’-ul de peste Dunăre va putea fi admirat în întregime în anul 2023

Cablurile speciale produse de o companie japoneză asigură o durată de viață de 120 de ani. Cablurile cântăresc în total aproximativ 6.700 de tone și sunt prevăzute cu 81.000 km de fir din oțel. Acestea sunt concepute pentru a suporta benzile de circulație. Podul suspendat peste Dunăre este desemnat cel mai scump pod construit vreodată în țara noastră. Firele de oțel împletite care formează cablurile de ancoraj peste Dunăre, au o lungime suficientă pentru a înconjura Pământul de două ori. În plus, la construirea celei mai mari investiții pe care România a făcut-o în vederea infrastructurii rutiere, constructorii vor utiliza 25.000 de tone de oțel și 200.000 metri cubi de beton.

Ce aport are Solar Watts pentru cea mai spectaculoasă investiție a ultimilor trei decenii – Podul de peste Dunăre

Pentru organizarea de șantier au fost produse și montate cel puțin 800 de bucăți de lămpi liniare cu LED și mai mult de 200 de proiectoare cu LED cu eficiență luminoasă ridicată. Pentru rezultate viabile și finalizarea la termen, se lucrează inclusiv pe parcursul orelor de noapte.

Astfel, pentru că podul care leagă Moldova, de Muntenia și Dobrogea este așteptat cu nerăbdare, a fost accelerat ritmul lucrărilor. Muncitorii au fost împărțiți în ture și s-a luat hotărârea ca pe șantierul podului să se demareze lucrările și pe timpul nopții.

Ce înseamnă iluminatul cu LED Solar Watts?   

Solar Watts a reușit să convingă populația de avantajele pe care le asigură sistemele de iluminat cu LED, semnificativ mai mari față de funcționalitatea limitată a iluminatului tradițional. Solar Watts este printre primele companii care a introdus tehnologia LED pe piața din România. Încet, aceasta a devenit tot mai populară printre consumatori și drept dovadă, piața este bombardată de copii ale originalelor, corpuri de iluminat cu leduri cu eficiență luminoasă redusă, surse de alimentare de calitate inferioară care ‘’asigură’’ sistemului de iluminat o durată de viață mai mică.

LED-urile pot înlocui eficient orice corp de iluminat tradițional în vederea reducerii costurilor de energie electrică cu până la 90%. Corpurile de iluminat de care clientul ar avea nevoie, dar care nu se regăsesc în oferta catalogului Solar Watts pot fi executate pe comandă. Sistemele de iluminat care pot fi înlocuite cu LED nu cer nicio modificare a instalației electrice. În consecință, se pot menține vechile socluri, decupajele din tavan și se poate respecta același design.

Solar Watts nu vinde sisteme de iluminat cu LED, Solar Watts le produce de la zero

Solar Watts este totodată printre primele firme care au făcut posibil iluminatul cu LED pentru spații comerciale. Ulterior, produsele au servit și iluminatului stradal, industrial, comercial, arhitectural, subacvatic și chiar comenzilor personalizate. 

Durata medie de viață a corpurilor de iluminat cu LED furnizate de Solar Watts este de 70.000 de ore. După această perioadă, fluxul luminos se poate diminua cu 5-10%, dar corpurile de iluminat nu se ard. În schimb, LED-urile contrafăcute dispun de o durabilitate limitată la 15.000-20.000 de ore, iar fluxul luminos se diminuează după primele 2.000 de ore.

Avantajele sistemului de iluminat cu LED Solar Watts

În prezent, în România nu există un alt producător de corpuri de iluminat cu LED care să dețină o gamă mai variată de produse axate exclusiv pe LED. În calitate de producător, Solar Watts poate executa corpuri de iluminat pe comandă, în funcție de nevoile și exigențele celui mai pretențios client.

Un alt aspect care merită atenție este acela că, problemele tehnice ale unui singur LED nu afectează și restul sistemului de iluminat și pot fi remediate pe loc.

Timp de minim 50.000 de ore, LED-urile furnizează lumină la flux constant. În perioada de garanție, corpurile defecte se înlocuiesc cu unele noi.

Durata de viață remarcabilă a produselor Solar Watts este datorată materialelor de calitate superioară cu care se lucrează, în detrimentul produselor contrafăcute care, deși tentează prin costuri rezonabile, oferă o funcționalitate redusă și, totodată, implică riscul dezamăgirii clienților.

Solar Watts iluminează cele mai importante mall-uri cu LED-uri de calitate premium

Solar Watts s-a implicat în multe proiecte privind reducerea consumului de energie electrică. Compania a asigurat corpuri de iluminat cu LED pentru: Brăila Mall, Shopping City Galați, Mega Mall București, AFI Brașov, AFI Bucureștii Noi, AFI Palace Cotroceni, Promenada Mall Novi Sad (SERBIA), Galleria Stara Zagora Mall (BULGARIA), Shopping City Timișoara, Atrium Mall Arad, Carrefour Brașov, Dâmbovița Mall Târgovişte, Shopping City Piatra Neamț, Aurora Mall Buzău, Value Center Sepsi Sf Gheorghe, Bârlad Value Center, Prahova Value Center.

Cum contribuie Solar Watts la siguranța drumurilor publice și la prevenirea accidentelor rutiere

Lămpile de iluminat public cu LED înregistrează costuri mai mici la energie, față de tipurile de iluminat tradiționale. De asemenea, sistemul de iluminat cu LED pentru drumuri publice garantează o redare a culorilor mai clară, lucru care asigură o vizibilitate excelentă conducătorilor auto.

Iluminatul stradal cu LED-uri atinge o medie de viață de 20 de ani, adică triplă față de cele obișnuite.

LED-urile mai prezintă un avantaj incontestabil pentru sănătatea mediului înconjurător: acestea nu folosesc mercur sau neon, iar din acest motiv sunt o sursă non-toxică de lumină.

Corpurile de iluminat cu LED oferă o reflexie și refracție mai bune.

Lumina LED-urilor este suportabilă, nu obosește și nu pătrunde în ochi. Sistemul de iluminat clasic deranjează vederea, creează senzația de orbire, lucru care îngreunează vizibilitatea, puterea de concentrare la drum și astfel, riscul de accidente poate fi crescut.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni