• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • (P) Cum constați daunele auto și avariile din locuință cu ajutorul tehnologiei. Totul despre Video Asist

(P) Cum constați daunele auto și avariile din locuință cu ajutorul tehnologiei. Totul despre Video Asist

(P) Cum constați daunele auto și avariile din locuință cu ajutorul tehnologiei. Totul despre Video Asist

Un accident auto sau unul casnic îți strică dispoziția, chiar și atunci când se soldează doar cu pagube materiale minime. De cele mai multe ori, procedura pe care o ai de urmat pentru constatarea daunelor este mai agasantă decât incidentul însuși. Noroc că ne ajută tehnologia!

Când se confruntă cu un eveniment nedorit, cei mai mulți români se sperie de pașii pe care trebuie să-i urmeze până la recuperarea prejudiciului. În caz de accident auto sau avarii la instalațiile din locuință, tendința e să lase lucrurile așa cum sunt și să se descurce cum pot. Din fericire pentru cei care trec prin astfel de incidente, constatarea daunelor și inspecțiile de risc pentru asigurările auto se pot face cu ajutorul unei aplicații de mobil care îi conectează pe păgubiți cu inspectorii de daună, în sistem de video-conferință.

Video Asist, serviciul oferit de Groupama Asigurări, reprezintă un mod rapid de evaluare a riscurilor și de constatare de la distanță a daunelor. Implementat încă de anul trecut, Video Asist se dovedește a fi o soluție și mai bună în această perioadă în care interacțiunea fizică este descurajată.

Cum funcționează Video Asist



Primul pas pe care trebuie să-l faci este să apelezi centrul de relații cu clienții Alo Groupama, la numărul 0374.110.110, unde anunți evenimentul. Operatorul va propune accesarea opțiunii Video Asist, un serviciu gratuit pentru clienții Groupama.

Următorul pas este stabilirea zilei și a orei în care va avea loc întâlnirea virtuală cu inspectorul de daună și instalarea aplicației pe telefonul mobil.

Pasul 3 presupune intrarea în legătură cu inspectorul de daună prin intermediul aplicației. Constatarea daunei se face într-un timp scurt, cu ajutorul telefonului mobil. Acum pot fi realizate fotografii, care vor ajunge la dosarul de daună.

Ultimul pas în acest proces este semnarea documentelor primite prin e-mail pentru avizarea daunelor și trasmiterea lor către asigurător. 

Pentru a te bucura de experiența Video Asist, trebuie să deții un smartphone cu sistem de operare Android sau iOS, să ai semnal bun și conexiune stabilă la internet și să te asiguri că ai toate documentele solicitate de asigurător. 

Foto: Shutterstock

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni