(P) Ce avantaje ai dacă alegi o asigurare de locuință de la Groupama

(P) Ce avantaje ai dacă alegi o asigurare de locuință de la Groupama

Peste 95% dintre români dețin o locuință în proprietate, conform Eurostat, astfel încât este aproape o certitudine că va veni o vreme când și tu te vei așeza la casa ta. Dacă ești deja în această situație, te felicităm! Acum a venit timpul să ai o asigurare de locuință pe măsura așteptărilor tale.

Asigurarea de locuință este cel mai bun cadou de casă nouă pe care ți-l poți face singur. Darurile care vin de la colegi, familie și prieteni, când te muți în spațiul tău privat, sunt frumoase, dar nu-ți conferă siguranța după care tânjești. Și, fiindcă alegerea unei asigurări potrivite pentru tine poate fi o misiune grea, îți oferim mai jos câteva motive pentru care să optezi pentru o poliță de la Groupama Asigurări.

Asigurarea de locuință se poate încheia online

Vremurile pe care le trăim demonstrează, mai mult ca oricând, cât de eficiente sunt mijloacele de comunicare la distanță pentru a interacționa unii cu alții. La Groupama poți accesa online o poliță care poți accesa online o poliță care să îți vină în ajutor atunci când te confrunți cu necazuri în offline. Cu ajutorul calculatorului online poți afla pe loc cât ai de plătit pentru a-ți asigura liniștea în noua ta casă. După ce completezi datele despre locuința pe care dorești să o asiguri și să afli prețul poliței, poți trece la pasul creării ofertei și achiziției asigurării de locuință, folosind metoda de plată preferată.

Dacă te muți în casă nouă și nu deții încă o poliță de asigurare obligatorie PAD, poți solicita emiterea ambelor polițe, obligatorie și facultativă.

Dacă ai nelămuriri în legătură cu asigurarea de locuință, un consultant Groupama Asigurări îți va oferi informațiile de care ai nevoie la numărul de telefon 0374.110.110.

Documentele de asigurare, semnate electronic

Viteza este totul când vorbim de operațiuni desfășurate online. Fiindcă nu-ți place să aștepți, dar nici să bați drumuri inutile cu dosare în geantă, Groupama a creat posibilitatea semnării tuturor documentelor pentru asigurarea locuinței de la distanță. În momentul în care ai optat pentru o asigurare de locuință, consilierul de asigurări te va contacta pentru a-ți explica avantajele acestei opțiuni, precum și acordul pentru semnarea electronică a documentelor.

Avizarea daunelor online, prin Video Asist



Când închei o poliță de asigurare, o faci pentru a ști că vei putea depăși cu mai multă ușurință un eveniment neprevăzut/un obstacol.. Deși nu-l vezi, știi că riscul e undeva acolo, si odata produs va afecta armonia casei tale. Ca să treci și mai ușor peste astfel de evenimente neplacute, Groupama a creat Video Asist, aplicația online care te ajută să constanți de la distanță daunele/avariile din locuință și să trimiți toate documentele necesare.

Instrumentul este ușor de folosit, iar pentru a avea acces la el trebuie să anunți asigurătorul. Mai întâi apelezi centrul de relații cu clienții Alo Groupama, la numărul 0374.110.110, unde anunți evenimentul. Operatorul va propune accesarea opțiunii Video Asist, un serviciu gratuit pentru clienții Groupama.

După ce ai confirmat accesarea serviciului Video Asist, urmează să instalezi aplicația pe telefonul mobil și să stabilești o zi și o oră în care poți avea o întâlnire virtuală cu inspectorul de daună. Apoi, prin intermediul aplicației vei intra în legătură cu inspectorul de daună care îți va cere să constați avariile din locuință cu ajutorul telefonului mobil. Vei putea face fotografii, care vor fi încărcate în platformă pentru a fi atașate dosarului de daună.

Ultimul pas în acest proces este semnarea documentelor primite prin e-mail pentru avizarea daunelor și trasmiterea lor către asigurător. Vezi? Simplu!

Ce riscuri acoperă asigurarea de locuință

Dacă îți cunoști bine casa, vecinii și cartierul, ar trebui să fii cel mai în măsură să stabilești cum ar trebui să arate polița ta de asigurare. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, află că asigurarea locuinței cu extra acoperiri de la Groupama s-a gândit la toate. Polița acoperă pagubele cauzate de incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor, dar și asigurarea lucrărilor de extindere (în anumite condiții, pentru case) și asigurarea de răspundere civilă.

Opțional, polița poate acoperi riscuri de inundație cu apă provenită de la vecini, furt, acte de vandalism, alunecări de teren, inundații și cutremur. Totodată, polița are și componente de asigurare pentru accidente (fracturi, deces sau invaliditate), de protecție juridică și de asigurare pentru anularea sau întreruperea vacanțelor.

Nu doar locuința propriu-zisă poate fi asigurată pentru protejarea de evenimente nedorite, ci și bunurile, aparatele și anexele gospodărești. În această categorie intră centralele termice și instalațiile de încălzire ori climatizare, aparatura electonică/electrocasnică, construcțiile anexe, obiectele de valoare, cardurile, documentele, cheile și multe altele. 

Fotografii: Shutterstock

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni