Opel Crossland X sau cum să călătorești la clasa I pe patru roți

Opel Crossland X sau cum să călătorești la clasa I pe patru roți

Opel a creat un SUV agil, spațios și cu tehnologie de top care îți permite să călătorești la clasa I pe patru roți. 

Multe dintre dotările de ultimă generație Opel le-a oferit încă din echiparea standard a noului Crossland X, un SUV pentru care cuvântul „economie” e potrivit doar când vorbești de consumul de carburant. Iată principalele atuuri ale lui Crossland X!


Frânare de urgență 

Sunt oameni care se bazează exclusiv pe instinctele lor, pe motiv că mașinăriile nu pot lua decizii conștiente și nu pot empatiza. Însă sistemele inteligente de siguranță nu au nevoie de o secundă (sau chair mai mult) pentru a reacționa când sunt într-o situație-limită. În general, omului îi trebuie una sau mai multe secunde pentru a reacționa la vederea unui pieton aflat în traversare. Uneori, acea secundă se poate dovedi o veșnicie, iar reacția întârziată ar putea costa viața cuiva. Cu noul sistem de frânare de urgență, Crossland X face treaba în locul șoferului. 

Camera video scanează șoseaua pe direcția de deplasare cu scopul de a detecta posibile obstacole. Sistemul permite activarea de urgență a frânelor în momentul în care șoferul nu a luat nicio măsură pentru a proteja pietonul aflat la o distanță de coliziune. În aceeași manieră, frânarea de urgență se activează în cazul în care un autovehicul aflat în față execută o manevră bruscă de oprire, care ar putea pune în pericol șoferul și pasagerii din autovehicule.

Parcare asistată

O cameră video amplasată în spatele automobilului, care permite o vedere panoramică de 180 de grade, e de mare ajutor când încerci să ieși din parcare cu spatele. Datorită unghiului generos de expunere, camera video asigură o vizibilitate sporită a tot ceea ce se află în spatele autovehiculului. Sistemul asigură atât perspectivă panoramică a obiectelor din spate, cât și posibilitatea de a mări considerabil imaginea. Asistența la parcare te ajută să parchezi mașina fără a te folosi de mâini. Mai exact, mașina poate identifica un loc de parcare și calcula manevrele necesare pentru a parca. Șoferul trebuie doar să urmeze indicațiile de pe ecranul mașinii pentru a muta treptele de viteză în poziția indicată de mașină, nefiind necesar să acționeze volanul, autoturismul acționând manevrele acestuia. 

IntelliLink și navigație prin satelit

Radio R 4.0 IntelliLink este una din dovezile că moda căștilor bluetooth a apus. Acest sistem de infotainment îți permite să-ți conectezi smartphone-ul prin Apple CarPlay sau Android Auto și să te bucuri de convorbiri telefonice fără să atingi mobilul. Oferit opțional, Navi 5.0 IntelliLink, cu comandă vocală și ecran tactil color, te duce la destinație rapid și confortabil.

Tehnologie de iluminare LED

Un plus de siguranță asigură și sistemul inovativ de iluminare frontală. Cu noile faruri full LED, Crossland X contribuie semnificativ la protejarea pietonilor și la evitarea accidentelor pe timp de noapte. Tehnologia LED oferă o vizibilitate cu 30% mai mare față de becurile cu halogen, însă asta nu e totul. Sistemul de iluminare de pe noul Crossland X permite schimbarea automată a intensității luminii (fază scurtă/fază lungă), în funcție de vehiculele care vin din față. Acest lucru îți permite să fii în continuare atent la drum, fără a mai pierde timp cu schimbarea poziției farurilor.

Scaune ergonomice

Opel s-a folosit de tehnologie și pentru a avea grijă de sănătatea ta. Crossland X e dotat cu scaune ergonomice care îți protejează spatele de poziții incorecte la volan. Fiecare scaun se poate regla în 16 poziții diferite, adaptându-se astfel oricărui tip de șofer, în funcție de înălțimea, greutatea și fizionomia sa. Și pentru că îți place să fii flexibil în viața de zi cu zi, mai poți adăuga un atu care vine la pachet cu acest SUV de oraș ingenios: poți rabata cu ușurință scaunele din spate în proporție de 40-60 pentru a-ți crea spațiul de care ai nevoie în portbagaj.

Ecotec, sistemul care reduce consumul

Reducerea consumului de carburant și a emisiilor e o preocupare constantă a celor de la Opel. Motoarele Ecotec au performanțele la care te aștepți, dar cu o reducere importantă a consumului de carburant și a emisiilor nocive. În plus, cu sistemul Start/Stop economisești și mai mult carburant atunci când stai la semafor. Pentru reducerea considerabilă a emisiilor rezultate prin ardere, toate motoarele diesel sunt dotate cu un rezervor de 17 litri de AdBlue, soluția pe bază de uree și apă deionizată care vine de hac emisiilor de monoxid și diozid de azot.

Modele disponibile

Opel Crossland X Enjoy: de la 13.350 de euro*

Opel Crossland X Innovation: de le 14.800 de euro*

Opel Crossland X Design Line: de la 14.700 de euro*

Opel Crossland X Ultimate: de la 19.500 de euro*

*Prețuri de listă. În funcție de configurația aleasă și de perioada achiziției, pot fi aplicabile discounturi. Pentru o ofertă personalizată contactați distribuitorii autorizați Opel.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni