• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Noua provocare din Visuri la Cheie - reamenajare si construire de la zero, pentru minunata familie Stanescu

Noua provocare din Visuri la Cheie - reamenajare si construire de la zero, pentru minunata familie Stanescu

Noua provocare din Visuri la Cheie - reamenajare si construire de la zero, pentru minunata familie Stanescu

In aceasta seara, echipa Visuri la Cheie a pornit emotionata la drum catre satul Saveni, din Ialomita. Acolo, ii astepta cu sentimente amestecate familia Stanescu - formata din mama, Cristina, cei doi fii, Razvan si Robert si mama-soacra, doamna Maria. 

Povestea unei familii frumoase a devenit tragica in urma cu cinci ani, cand tatal si singurul carea aducea un venit familiei, a decedat in urma unui accident de masina. "A fost un capat de lume" in prima faza, insa s-a dovedit, ulterior, una dintre cele mai puternice motivatii ale celor patru suflete mari. 


 

Mama s-a vazut pentru prima data in viata in situatia de urgenta de a gasi un loc de munca, oricare ar fi fost acesta, pentru a putea continua sa isi creasca cei doi fii. A ajuns, astfel, sa lucreze pentru trei batrani de care are grija si in prezent. 

Cat despre copii, acestia au inceput sa practice scrima, iar Razvan s-a indragostit atat de tare de acest sport incat a ajuns campion european: "Performanta porneste din nevoia de mai mult, din nevoia de a-ti depasi situatia actuala".

Iar doamna Maria, ramasa fara fiul sau, dar cu Cristina si nepotii sai si-a asumat imediat rolul de stalp al familiei, alaturi de mama. Batrana are grija de toata gospodaria, de la casa, pana la gradina. 

Gospodaria familiei Stanescu era simpla, formata dintr-o casa micuta, cu doua camere, o bucatarie de vara si o toaleta in curte. Sosirea echipei Visuri la Cheiei a provocat in ei o reactie nemaiintalnita - acesti oameni nu s-au bucurat. Si asta nu pentru ca nu si-au dorit o locuinta mai solida si mai frumoasa, ci din pura obisnuinta de a nu primi niciodata nimic fara sa dea ceva inapoi. De asemenea, vestea vacantei i-a speriat - erau reticenti sa plece si sa lase casa. Mai mult decat atat, doamna Maria a refuzat vacanta si a preferat sa ramana alaturi de echipa, doar pentru a nu pleca din cuibul dumneaei. 


 

Echipa a fost puternic impresionata de reactiile familiei, Alina descriind, poate, cel mai bine tipul de oameni pe care aleg sa ii ajute. Cu siguranta, familia Stanescu se incadreaza perfect in descriere: "Cei pe care noi ii alegem sa le facem casele nu sunt cei pe care ii defineste saracia in primul rand. Sunt acei oameni pe care ii defineste curajul, forta de a trece peste anumite evenimente dramatice din viata lor. Ei sunt o familie demna."

Ajunsi in casa, dupa scurt timp Dragos, Alina, Adela si Omid au observat ca intr-unul dintre cele doua dormitoare nici macar nu exista lumina. Acesta era dormitorul mamei si al lui Robert, baiatul fiind nevoit sa se duca in dormitorul lui Razvan pentru a-si face temele. Cu toate acestea, casa era foarte curata si ordonata. Se vedea fara eforturi ca desi este amenajata cu putine resurse, este facuta cu o investitie de suflet si multa inventivitate.

Emotionata aproape pana la lacrimi, Cristina isi arata regretul ca niciodata nu l-a putut insoti pe campionul ei la vreo competitie, sa il vada, sa il admire, sa fie mandra de el de aproape. Visul lui, ca al oricarui sportiv de performanta, este ca intr-o buna zi sa participe la Olimpiada. Adela gaseste foarte bine cuvintele pentru a-l descrie pe baiat.: "El a ales acest drum ca sa ii demonstreze mamei lui ca o iubeste. E un copil care nu ar sti sa ceara ajutorul, decat lui insusi. Nu ar sti sa primeasca ajutor."

Baietii au incercat in ultimii cinci ani sa ocupe locul tatalui si sa isi sustina mama cu orice ar fi avut aceasta nevoie. Adela Pirvu: "Eu cred ca sunt doi copii care nu vor sa spuna, ci vor sa demonstreze ca o iubesc".

La scurt timp dupa inceputul proiectului, au inceput si provocarile. Florin, inginerul constructor, a scos imediat din discutie o recompartimentare a casei. A dat unda verde doar unei interventii minime, insa echipa Visuri la Cheie nu s-a multumit doar cu atat. Ba mai mult, au proiectat o a doua casa, de la zero. 

Totusi, pe santier nu au existat numai obstacole, ci si momente de amuzament, ca de exemplu acela in care Dragos si-a invitat colegii sa sape impreuna cu el.



Omid, puternic impresionat de performantele sportive ale celor doi baieti, s-a hotarat sa faca un proiect special pentru acestia. S-a dus la clubul de scrima din sat, a invatat, s-a inspirat de acolo si a pus la cale o surpriza de proportii - un manechin special pentru scrima. Omid si-l imaginase de la bun inceput ca pe un personaj pozitiv al noii povesti de viata a familiei Stanescu, asadar l-a botezat... Omid. 





Rezultatul final a fost emotionant pentru frumoasa familie: o locuinta superba, un nou loc intim, doar al baietilor, cate un dormitor pentru fiecare, dar mai ales faptul ca au fost pentru prima data tratati exact la fel.



Noi ne revedem saptamana viitoare, miercuri de la 20:30, la PRO TV, cu un nou Vis implinit la cheie!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni