• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Interviu Exclusiv cu Alina Vilcu. Cum pregateste planul pentru fiecare locuinta din cadrul Visuri la cheie

Interviu Exclusiv cu Alina Vilcu. Cum pregateste planul pentru fiecare locuinta din cadrul Visuri la cheie

Interviu Exclusiv cu Alina Vilcu. Cum pregateste planul pentru fiecare locuinta din cadrul Visuri la cheie

Dragos Bucur, Adela Parvu, Alina Vilcu si Omid Ghannadi strabat tara in lung si-n lat pentru a ajuta familii cu care viata a fost dura, dar care nu au incetat niciun moment sa spere si sa lupte pentru un trai mai bun si pentru a ramane unite, iar in aceasta toamna le vor prezenta telespectatorilor. 

Incepand din 13 septembrie, in fiecare miercuri, de la ora 20:30, romanii vor avea parte de emotie, povesti impresionante si transformari uluitoare in sezonul patru Visuri la cheie! 

Ce a declarat Alina Vilcu despre noul sezon Visuri la Cheie. Afla mai multe detalii din interviul exclusiv pe care l-a acordat echipei noastre. 

- La ce sa ne asteptam de la sezonul patru Visuri la cheie?

- In primul rand, la mai multe episoade, anul acesta am decis sa facem un efort comun sa renovam mai multe case si sa avem mai multe povesti frumoase de aratat. Apoi, este vorba de diversitate: fiecare familie are o poveste unica, diferita, si fiecare are cate un mesaj de transmis.

Frumusetea acestei emisiuni este dincolo de renovarea unei case sau de povestile de viata, ea consta de fapt in acest mesaj care este transmis subtil si implicit si care se transforma in inspiratie pentru fiecare dintre cei care fie participam la crearea emisiunii sau cei care se uita la ea. Este o emisiune la care nu te poti uita pasiv, esti automat angajat in experienta povestita si la finalul ei ramai mai bogat sufleteste. In ceea ce priveste casele, de fiecare data dam tot ce avem mai bun in noi si ne propunem sa devenim mai buni cu fiecare episod, asa ca veti vedea amenajari si case din ce in ce mai creative si inspirational.



- Povesteste-ne o intamplare amuzanta de la filmari.

- Sunt multe momente amuzante, insa destul de greu de descris aici, pentru ca sunt un fel de “inside jokes”... trebuie sa stii contextul ca sa le intelegi. Avem deja glumele noastre. Insa unul dintre momentele care imi vine in minte este cel cand Flori, make up artist-ul nostru, in timp de il machia pe Omid,  si-a dat cu solutie rosie pe fata cand el nu era atent (din aceea care se foloseste in filme la efecte speciale pentru a replica sangele) si l-a speriat foarte tare. Noi stiam de treaba asta si asteptam cu nerabdare reactia lui.

 

- Ce reprezinta pentru tine proiectul Visuri la cheie?

- De fiecare data cand mi se pune aceasta intrebare realizez ca este foarte greu sa pun in cuvinte raspunsul, pentru ca visuri la cheie mi-a adus mult. Mult si pe multe planuri. Am sa incerc sa enumar cateva: in primul rand, imi da un sens care cred ca este cel mai important; este acel lucru dupa care sufletul nostru tanjeste toata viata si de aceea sunt atat de recunoscatoare.

Stiu ca nu multi oameni pot spune ca job-ul lor ii implineste, poate pentru majoritatea este un lux chiar si sa se gandeasca la asta. Ei bine, mie, Visuri la cheie mi-a adus in primul rand implinire, sentimentul de a fi folositor, de a participa la schimbarea vietii cuiva. Apoi mi-a adus incredere in mine, pe care nu o aveam aproape deloc, mi-a adus enorm de multe idei, m-a pus in fata faptului de a-mi accepta emotiile pe care toata viata m-am chinuit sa le reprim. Si mi-a adus bucuria de a impartasi, de a construi, de a comunica.

Mi-a adus adevarata intelegere a muncii in echipa, pe care cu greu o acceptam inainte. Intr-o oarecare masura, mi-a adus si faptul ca lumea ma recunoaste aproape oriunde ma duc si asta nu este deloc usor sau confortabil. Sincer, este ceva care ma stanjeneste, pentru ca mi se pare ca cei care ne vad la televizor ne investesc cu niste aure de ingeri, iar noi suntem niste oameni care DOAR ne facem treaba. Ba, mai mult, mi se pare ca primim enorm in schimb ca si evolutie personala.

Nu in ultimul rand, m-a facut sa fiu o mama model pentru baiatul meu si am realizat ca nu conteaza neaparat cantitatea timpului petrecut cu el, ci felul in care el se uita la ce fac eu si il inspira. 


- Cum pregatesti planul pentru fiecare locuinta din cadrul Visuri la cheie si care sunt aspectele de care tii cont?

- Hmmm, lucrurile se intampla intr-un mod miraculos. Si nu zic asta la intamplare, cred foarte mult in Dumnezeu si pur si simplu la fiecare proiect primesc inspiratie divina. De fiecare data cand primim un caz nou ma confrunt cu dubii: “oare voi reusi sa gasesc si de data asta idei, oare voi reusi sa termin in timp util un plan...?”.

Ei bine, de fiecare data primesc solutii care nu vin dintr-un demers rational. Pur si simplu, prin conectarea la familia respectiva lucruile se leaga, inchid ochii si ideile curg. Recunosc ca nu este un proces laborios. Asa ca, din momentul in care am in minte asta, este foarte simplu sa pun pe hartie cateva schite, iar la final raman uimita de rezultat. Pentru mine este o dovada ca lucrurile se aranjeaza si se intampla dincolo de planul mintii.

La modul foarte practic, lucrurile curg asa: cunoastem familia, se leaga ideile, facem planul casei, il dam in lucru si apoi in cateva zile facem planurile de instalatii ca echipa sa aiba front de lucru si facem desenele de executie pentru mobilier. Este un proces pe care nu as reusi sa il replic cu atata rapiditate in firma mea, de exemplu… si asta este motivul pentru care stiu ca Dumnezeu ne inaripeaza.


- Ce planuri de vacanta ai pentru aceasta vara?

- Planuri simple: merg la mare cu familia mea si cu cativa prieteni apropiati, nimic sofisticat. O insula in Grecia, unde este vant si pot face kitesurf. De vreo 7 ani, de cand fac kite, majoritatea vacantelor mele se leaga de locuri unde este vant. O zi normala de vacanta decurge cam asa: 1-2 ore pe mare cu kite-ul, in jurul pranzului lucrez, citesc, si seara caut locuri cat mai autentice si gourmet. Iubesc mancarea buna, natura si soarele. Si vinul bun. 

 


- In afara de implicarea in emisiunea Visuri la cheie, in ce alte proiecte esti implicata?

- Sunt implicata in firma de arhitectura pe care o conduc. Suntem o echipa de 7 oameni si facem proiecte absolut minunate. Sunt mandra de colegii mei si de mine. sunt in contact cu ei in permanenta, din vacanta sau in momentele libere de la filmari. folosesc orice timp mort pe care il am pentru a lucra. Nu este ceva care ma consuma, este cava care ma hraneste, pentru ca realmente imi place ce fac. De asta nu cred ca exista doua planuri separate: cel al vietii personale si cel al job-ului. In rest, sunt implicata in proiectul numit “familia mea”, in proiectul numit “eu”. Sunt o persoana care se cauta in permanenta si se descopera prin intermediul celor apropiati si al experientelor. 


- Ce iti place cel mai mult sa faci in timpul liber? Ce te relaxeaza?

- Imi place sa visez cu ochii deschisi, imi place sa dansez, oricum, oriunde. Merg cand pot la sesiuni de trance dance, fac mediatii active ce implica dans, fac kitesurf, schiez, fac yoga, meditez, beau vin si mananc, gatesc impreuna cu baiatul meu cu care recent am fost la cursuri de cooking, pentru ca este pasionat, citesc, iubesc, fac ordine in casa si dau lucrurile pe care nu le mai folosesc, combin hainele intre ele sa-mi fac tinute, bricolez haine si accesorii si cateodata fac shopping. Fac masaj, ma plimb si ma uit la copaci. 


Visuri la cheie – Crede in oameni! 


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni