• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Echipa Visuri la cheie a demolat o casa distrusa si a construit o locuinta spectaculoasa pentru familia Nitu

Echipa Visuri la cheie a demolat o casa distrusa si a construit o locuinta spectaculoasa pentru familia Nitu

Echipa Visuri la cheie a demolat o casa distrusa si a construit o locuinta spectaculoasa pentru familia Nitu

Oricat de dura este viata, copiii reprezinta intotdeauna acea putere care ii impinge pe parinti sa mearga mai departe. In editia Visuri la cheie de miercuri, am cunoscut niste oameni care au inteles ca doar ramanand uniti si sacrificandu-se unul pentru celalalt pot merge mai departe.

O raza de soare a aparut in viata familiei Nitu in momentul in care Dragos Bucur, Alina Vilcu, Adela Parvu, Omid Ghannadi si Dragos Isacescu au ajuns la Magurele pentru a-i face viata mai frumoasa si a-i construi o casa superba, de care Catalin, Carmen, si cei doi copii, Alexandru si Denis, au mare nevoie.

Cea de-a saptea editie a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audienta pe toate categoriile de public si a inregistrat 13.9 puncte de rating si 33.2% share pe segmentul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, de doua ori mai mult decat postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obtinut 6.6 puncte de rating si 15.8% share.  

Pe intreaga durata de difuzare, 20:30 – 22:31, la nivel national, aproape 2 milioane de telespectatori au trait emotia unui vis implinit, iar in minutul de maxima audienta, de la 22:12, emisiunea Visuri la cheie a adus in fata televizoarelor aproape 2.9 milioane de romani.  

O casa construita de la zero si un vis implinit

Carmen Nitu a avut o viata grea, a ramas fara mama cand avea 13 ani si fara tata la 19 ani. De atunci, a avut grija de cei doi frati minori si de gospodarie, renuntand la dorintele ei si la studii. Cativa ani mai tarziu, l-a cunoscut pe Catalin, s-au casatorit si au impreuna doi baieti extraordinari, Alexandru si Denis, insa fericirea si linistea lor nu a durat foarte mult. Cu trei ani in urma, Carmen a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, a stat trei saptamani in coma si a ramas cu sechele: paralizie pe partea stanga a corpului. Progresele pe care le face sunt foarte mici, iar fiul cel mare, Alexandru, are grija de mama sa in fiecare zi, dupa ce vine de la scoala. Viata familiei Nitu este extrem de grea, veniturile sunt foarte mici, iar visul de a avea o casa cu toate cele necesare parea imposibil de realizat.

Ziua in care echipa Visuri la cheie a ajuns la poarta celor patru a fost de neuitat pentru ei. Cu greu au putut sa creada ca in numai cateva saptamani cea mai mare dorinta a lor avea sa devina realitate, iar destinul sa li se schimbe. Alina, Adela, Omid si Dragos, impreuna cu familia, au facut inspectia casei si au decis in cele din urma sa o demoleze si sa construiasca una noua, suficient de spatioasa si aerisita pentru cei patru membri. 

Pentru a putea realiza acest vis, Carmen, Catalin, Alexandru si Denis au plecat in vacanta. Au avut la dispozitie 15 minute sa isi pregateasca bagajele si au pornit spre mare, unde au fost cuceriti de peisaj, s-au plimbat, cei mici au inotat si au mers la echitatie, iar Carmen a fost rasfatata la un salon de infrumusetare. In vacanta, Dragos Bucur le-a facut si el o surpriza celor patru si au mers impreuna la Academia Hagi, unde au asistat la un antrenament, s-au intalnit cu marele fotbalist Gica Hagi si au primit cadouri de la el. A fost un moment extrem de emotionant, Catalin a ramas fara cuvinte, s-au bucurat de aceasta zi si, cu siguranta, nu o vor uita.

Intre timp, la Magurele incepuse demolarea! Constructorii, voluntarii si echipa Visuri la cheie au distrus locuinta veche pentru a putea construi un vis frumos pentru familia Nitu, dar au decis sa salveze ce au putut din casa si sa le dea altor oameni care au nevoie. Toate amintirile mai putin placute din trecut au disparut odata cu casa veche. 


Proiectul casei a reprezentat o adevarata provocare pentru Alina Vilcu, deoarece a fost nevoita sa gaseasca cele mai bune solutii tinand cont de cateva criterii care, la prima vedere, pareau imposibil de armonizat. Alina a creat un monovolum, simplu, cu suprafete mari vitrate care dau catre spate si fata. Fatada principala a tratat-o ca pe un fronton care ocupa toata latimea terenului, pentru a pacali sentimentul de ingustime si a da amploare si importanta casei.

Pentru zona de bucatarie si sufragerie, locul de luat masa, Omid  si Adela au avut grija sa existe niste elemente simple, dar functionale, o plasa transformata in suport pentru ustensile de bucatarie si plante. Astfel, cu cateva piese la indemana cei doi au creat obiecte folositoare, care dau un aspect ordonat spatiului.

Camera lui Denis a reiesit in urma proiectului ca un spatiu mic, ca o alveola a zonei de zi. Asa ca a fost compartimentata cu panouri glisante, care sa nu tradeze existenta unei incaperi, ci sa apara ca o placare aspectuoasa catre spatiul bucatariei. Dormitorul baietelului a fost imaginat ca un refugiu, ca un mini observator, datorita prezentei ferestrei de mansarda. Patul este unul etajat, sub el fiind dulapul imprimat cu imaginea unei constelatii. 


Si curtea a fost o provocare pentru Dragos Isacescu, deoarece era plina de copaci mari cu aspect salbatic. Dragos a creat o terasa deosebita cu obiecte de mobilier fixe si mobile – bancheta si jardiniera, din corpul careia a realizat o cascada mica. Intregul element, alaturi de forma casei, precum si plantele din jur dau senzatia unei curti cu aspect exotic, cu iz de vacanta. In partea din spate a casei, arhitectul i-a facut lui Alexandru o terasa proprie, un spatiu geometric cu putine ornamente, pe care il poate umple cu tot ceea ce are nevoie.

Dupa o vacanta plina de surprize, familia Nitu s-a intors la Magurele, iar momentul in care cei patru au vazut noua casa a fost incredibil, un moment plin de fericire, emotie si lacrimi de bucurie. Carmen, Catalin, Alexandru si Denis au simtit ca s-au nascut a doua oara si s-au bucurat enorm ca de acum inainte vor trai intr-o casa superba, cu spatii generoase, deschise si luminoase si nu vor duce lipsa de nimic.


Saptamana viitoare, miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge la Fieni pentru a cunoaste o familie tanara, frumoasa, pentru care cultura si traditia reprezinta repere de baza, dar care are mare nevoie de ajutor pentru a putea duce o viata normala.

Visuri la cheie - Crede in oameni, numai la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni