• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Cristina Joia, despre noul sezon Visuri la cheie: „Sunt fericită și recunoscătoare”

Cristina Joia, despre noul sezon Visuri la cheie: „Sunt fericită și recunoscătoare”

Cristina Joia, despre noul sezon Visuri la cheie: „Sunt fericită și recunoscătoare”

Anul trecut se alătura echipei Visuri la cheie pentru a schimba radical viața unor familii de români greu încercate. Acum, cu puțin timp înainte de startul celui de-al doilea ei sezon la Visuri, Cristina Joia dezvăluie ce o face fericită în cadrul acetsui proiect și cum e noua echipă. 

Cristina Joia este artistul plastic de la Visuri la cheie, omul care dă o culoare oricărei stări de spirit prin care trec oamenii cărora PRO TV le dedică această emisiune.

Ești pregătită pentru noul sezon Visuri la cheie?

„Sunt pregătită de când l-am terminat pe ultimul, îmi lipsea mult această nebunie frumoasă, este un proiect special, totul e sub imperiul emoției, nicio zi nu seamană cu cealaltă. Abia după primul sezon am realizat unicitatea și modul în care m-a schimbat tot ce am trăit și am construit alături de colegii mei. Asta m-a responsabilizat mult, așa că pot spune că sunt mai mult decât pregătită, chiar sunt dedicată visurilor!”

Cum te simți sa revii la filmările pentru Visuri la cheie?

„Sunt fericită și recunoscătoare că fac parte din acest proiect, cu oameni minunați și cu povești incredibile care te motivează.”  

Cum ți se par noii colegi de echipă? Vă înțelegeți bine?

„Da, chiar a fost super-chimie cu toți trei, pentru că, deși suntem diferiți ca personalități, funcționăm ca un organism, reușim să ne inspirăm unii pe alții, să avem momente de super-umor fix în serile dinaintea predării caselor în care muncim cot la cot. Ne ajutăm, ne sfătuim când simțim că ni s-au oprit “rotitele” de la oboseală și asta leagă echipa foarte mult. Am sentimentul acela de familie și sunt norocoasă să lucrez cu ei.”

Citește și: Laura Boghiu, arhitect Visuri la cheie: „Mă bucur ca un copil la fiecare proiect pe care îl termin”


FOTO: PRO TV

Spune-ne câte un lucru interesant despre fiecare dintre colegii tăi!

Alina este o inspirație pentru mine. Când ești în preajma ei, ai senzația că faci o călătorie înăuntrul tău, este foarte avidă de experiențe revelatoare și are o intuiție extraordinară.

Laura luminează totul in jurul său, are o energie, un motoraș intern, care combină creativitatea cu rafinamentul și umorul, este extrem de dedicată și motivată să ducă lucrurile întotdeauna până la capăt .

Dragoș are un echilibru și un calm interior fantastice. Fără să realizezi, fără prea multe cuvinte mari, ne duce și pe noi, și pe familii, într-un tărâm magic în care oamenilor buni li se intamplă lucruri frumoase. Ne redă nouă, tuturor, speranță.

Citește și: Dragoș Bucur, despre Visuri la cheie: Câți oameni își permit să se mute, într-o lună, într-o casă complet nouă?

Valentin este asemenea unui alchimist, reușește să extragă emoție și să dea profunzime momentelor speciale de la Visuri la cheie. Pătrunde dincolo de învelișul lucrurilor, este un fin observator,  dar și foarte creativ și perseverent. Este un mix foarte intersant între spiritualitate și o personalitate jucăușă, este tot timpul acolo când ai nevoie de un sfat sau de o altă perspectivă asupra lucrurilor.

Omid este foarte carismatic, spune întotdeauna ce gândește și are o verticalitate interioară (pe langa cea exterioara). Este altruist, generos și are un umor special, are o abordare originală și reușește să facă misiunile complexe să pară ușoare.”

FOTO: PRO TV

Cum îți împarți timpul liber? Îți ocupă filmările tot timpul sau reușești să pleci și în vacanță?

„Sunt foarte norocoasă să am o familie care mă susține, este important pentru mine să am acest echilibru. Mărturisesc că nu prea am timp liber, filmările și pregătirile proiectelor îmi ocupă cam 80% din timp. În plus, eu am proiecte de design interior în afara emisiunii și dacă atunci când aveam doar proiectele personale vacanțele erau în medie de două săptamani, acestea s-au redus la câteva zile „furate” printre filmări. Și anul acesta, la fel ca anul trecut, soțul și fiul meu au fost fără mine în vacanță, dar este un lucru pe mi l-am asumat, nu îl percep ca pe un sacrificiu. 

Eu cred că fericirea trebuie să vină din interior, și asta se învață, nu cred că factorii externi ar trebui să aibă putere asupra zâmbetului meu. Dar să am oamenii dragi langă mine, să facem lucruri simple, cum ar fi plimbatul cățelului în parc, o cafea buna, vernisajul unei expoziții sau povești citite fiului meu, asta înseamnă mult.”

Știm că în sezonul trecut ai lăsat în fiecare casă câte o lucrare pictată de tine. Vei continua și în sezonul acesta?

„Da, anul trecut am lăsat în fiecare casă câte o lucrare pictată de mine. Anul acesta am încercat să divesific mediile în care lucrez, pentru a avea un alt ritm și pentru a ieși din zona mea de confort. Nu vă spun mai multe, dar toate au legătură cu arta.”

În opinia ta, care sunt trei lucruri/obiecte care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui?

„O piesă de artă, fie că e moștenire sau achiziție, ar trebui să spună ceva despre proprietar. Este, dacă vreți, o oglindă a sufletului și a evoluției celui care locuiește acolo. 

Un fotoliu confortabil pentru citit. Poate fi o piesă statement, dar și un accent de culoare.

Boxe pentru muzică cu un design interesant.

Într-o casă în care tratezi materia brută (finisaje, mobilier) cu emoție, poveștile ulterioare se vor construi frumos.”

Ce te încântă cel mai mult în noul sezon Visuri la cheie?

„Fiecare familie e unică, dar anul acesta am avut foarte mulți copii absolut speciali, care, pe noi adulții, ne-au lăsat muți de uimire. Întotdeauna mi-am dorit să pot lăsa în urma ceva notabil, care să rezoneze în sufletul a cât mai multor oameni. Pentru mine, acest sezon este special și pentru că am parte de toată paleta de experiențe. Am foarte multe de învățat de la colegii mei, nu numai profesional, dar și modul în care își gestionează caruselul de emoții de la Visuri la cheie. Și anul acesta sunt povești minunate și, de multe ori, familiile la care ajungem nu îndrăznesc să-și exprime dorințele, iar tu îți dorești să-i surprinzi la sfârșit și să-i vezi tare fericiți.”

Visuri la cheie - Crede în oameni!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni