• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Ciprian Vlaicu, arhitectul visurilor frumoase de la PRO TV: „Români, credeți în oameni!”

Ciprian Vlaicu, arhitectul visurilor frumoase de la PRO TV: „Români, credeți în oameni!”

Ciprian Vlaicu, arhitectul visurilor frumoase de la PRO TV: „Români, credeți în oameni!”

Visuri la cheie revine la PRO TV începând cu 12 septembrie cu al cincilea sezon. Până atunci vă invităm să descoperiți profesioniștii care transformă în realitate visurile oamenilor greu încercați de soartă.

Echipa este gata să aducă emoția în casele voastre, iar azi vorbim cu Ciprian Vlaicu, unul dintre arhitecții visurior frumoase de la PRO TV. Ce simte când aduce bucurie celor din jur, unde găsește inspirație pentru proiectele sale și care este marele lui vis aflați din interviul pe care ni l-a acordat.

Ce te-a determinat să alegi o carieră în arhitectură?

„Încă de mic am fost pasionat de construcțiile din Lego și de desen. Reproduceam picturi dintr-o carte despre Istoria Artei și, în același timp, luam jucăriile din Lego și le reconstruiam. Cred că Arhitectura a venit ca un răspuns logic al acestor pasiuni. Însă, pe parcursul anilor am descoperit o legătură puternică între Arhitectură și latura mea emoțională. Așa că, atunci când a venit momentul deciziei facultății, Arhitectura a fost alegerea perfectă, deoarece era una dintre marile mele pasiuni.”

De unde te inspiri atunci când începi un nou proiect?

„Inspirația vine de la oamenii cărora le proiectez. Discuțiile preliminare mă ajută să-i cunosc, să le descopăr emoțiile, dorințele. În general, orice informație care ne ajută pe mine și colegii mei să găsim soluția potrivită pentru ei e importantă. Pe lângă aceste informații, când vine vorba de fațadele clădirilor, inspirația vine din natură, din contextul clădirii și al sitului arhitectural. Practic, inspirația există în orice lucru care ne înconjoară, trebuie doar să-l descoperim și să avem încredere în ceea ce ne transmite.”

Ce te mobilizează atunci când te afli într-un impas?

„Am descoperit că am norocul de a fi inconjurat de oameni minunați. Așa că impasul îl trec cu un sfat sau cu o mustrare de la omenii importanți din viața mea.” 

Ce simți atunci când familiile de la Visuri la cheie văd ce ați creat voi?

„Sunt emoționat de fiecare dată. În ultimele zile, înainte de predare, emoțiile cresc și de fiecare dată sunt ca un copil mic pregătit să-și spună poezia în fața familiei. Mă bucură emoția lor. Mă bucură lacrimile lor, pentru că sunt lacrimi de fericire. Dar cea mai mare mulțumire sufletească este că lăsăm în spate o familie liniștită, care după o perioadă lungă de greutăți are momentele ei de bucurie.”

Dintre toate etapele realizării unei case la Visuri la cheie, care crezi că este cea mai dificilă?

„Toate etapele sunt importante și dificile. Efortul este mare, consumul de energie la fel, însă totul merită din plin. Poate, cea mai dificilă este așteptarea, așteptarea ca familia să-și vadă casa și să conștientizeze schimbarea imensă prin care trece.”

Vorbind despre visuri... Care este cel mai mare vis al tău?

„Încă din facultate mi-am dorit să proiectez un spațiu public în care oameni de toate religiile să se poată ruga sub același acoperiș în liniște, indiferent de rasă, ideologie sau culoare politică.”

Dar cea mai mare temere?

„Să nu ne pierdem puterea de a visa și de a crede în bine.”

Ce mesaj dorești să le transmiți românilor care se uită la Visuri la cheie?

„Mi-ar plăcea să-și găsească puterea să viseze în continuare. Să spere la o Românie mai bună, mai sinceră și mai liniștită. Români, credeți în oameni!”

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni