• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Când mama nu înseamnă nimic, iar bunica e totul. Două surori își spun povestea la Visuri la cheie

Când mama nu înseamnă nimic, iar bunica e totul. Două surori își spun povestea la Visuri la cheie

Când mama nu înseamnă nimic, iar bunica e totul. Două surori își spun povestea la Visuri la cheie

Bunici care devin mame pentru nepoții lor, adevărate eroine la „Visuri la cheie”. Miercuri seară le vom cunoaște pe Maya și Eliza, două adolescente crescute de bunica lor.

Tot mai des auzim de cazuri în care copiii sunt abandonați de părinții lor. Cauzele sunt multiple, însă când doi copii se trezesc, dintr-o dată, că nu mai fac parte din familia lor e greu să le dai puterea să se ridice, să meargă înainte și să urmeze calea cea mai bună pentru ei.

Maya și Eliza, cele două adolescente pe care le vom cunoaște miercuri, de la 20:30, la Visuri la cheie, au o poveste cu adevărat tristă. Mama lor le-a părăsit, iar ele au ajuns la un asistent maternal când erau doar niște copile.

Ultima dată când am văzut-o aveam 4 ani și, dacă închid ochii și mi-o imaginez, nu pot să spun că o văd. Bunica pentru noi înseamnă totul, pentru că e singura care nu ne-a abandonat”, va povesti Eliza.

Adevărata lor salvare a fost bunica din partea tatălui. O femeie mică, cu mâini muncite și părul grizonant care a știut să le ofere căldură, iubire, dar și să-și câștige respectul de părinte. „Cred că cel mai mult la bunica îmi place că niciodată nu mă lasă să mă las și e foarte ambițioasă cu mine și cu Eliza. În ciuda condițiilor în care trăim a reușit să ne motiveze să învățăm și am ajuns unde am ajuns. Mama nu este nimic în povestea noastră”, va spune Maya. 

Ca să recupereze fetele de la asistenții maternali, bunica și tatăl fetelor au fost nevoiți să renoveze casa bătrânească, pentru a avea condiții. „Am avut probleme. Asta se reproșa: că e mobilă veche, că nu avem baie făcută și a trebuit să o facem val-vârtej”, va spune bunica.

După ce s-au întors în sânul familiei, fetele au mai primit o lovitură grea. Tatăl lor și-a refăcut viața cu o altă femeie și s-a mutat cu ea la Brașov. „Așa a ales. Să rămână unde a ales să stea. Nouă ne este bine aici, cu bunica, și simțim că suntem într-o familie cu ea”, va zice Maya.

Două adolescente care au trecut prin multe, dar, totuși astăzi sunt premiante și o femeie care se roagă să trăiască pentru ca fetele să nu rămână singure – pe scurt, povestea pe care o vom afla miercuri, de la 20:30, la Visuri la cheie.

Visuri la cheie – crede în oameni!

Vezi și VIDEO: 
Șapte suflete au o casă complet funcțională. „Mi-a plăcut totul”

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni