• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • VIDEO Lecția de viață a unui băiat de 8 ani: „De la mami și de la tati am bucuria asta de a trăi”

VIDEO Lecția de viață a unui băiat de 8 ani: „De la mami și de la tati am bucuria asta de a trăi”

VIDEO Lecția de viață a unui băiat de 8 ani: „De la mami și de la tati am bucuria asta de a trăi”

O boală cumplită nu i-a tăiat pofta de viață lui Eduard, un băiat de 8 ani care râde în nas oricărui necaz. Odorul familiei Barbu din Câmpulung Muscel este cel care i-a ținut împreună în tot acest timp. Asta e povestea unui învingător.

Eduard Barbu s-a născut în anul 2010 din dragostea părinților lui. Însă, vestea nașterii a fost umbrită de un diagnostic nemilos al medicilor, care au prezis încă de atunci că băiatul va fi țintuit într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții. Mielomeningocel lombosacrat și hidrocefalic, denumirea bolii sale, este atât de greu de scris și de rostit. Însă Eduard a dus-o în spate de la început. 

De la mami și de la tati am bucuria asta de a trăi”, a spus băiatul în ediția din 13 noiembrie a emisiunii Visuri la cheie. Gânduri pozitive pe care familia lui speră să și le păstreze și când va conștientiza cu adevărat dimensiunea afecțiunii sale.

Însă, acum Edi este foarte activ la școală și foarte apreciat de colegi și profesori. Are o lumină în ochi care ar putea convinge pe oricine că totul va fi bine. Oricât de greu ar fi, de fapt.

Când era încă micuț, Eduard era cărat în spate de tatăl lui, 4 etaje, până la ușa apartamentului lor din Câmpulung Muscel. Însă, în 2017, Ion Barbu s-a îmbolnăvit și nu a mai putut depune acest efort. Chinul a căzut pe soția lui, dar, cum o nenorocire nu vine niciodată singură, la scurt timp s-a îmbolnăvit și ea. Diagnosticul: carcinom mamar invaziv, cea mai comună formă de cancer la sân.

„Nu mai puteam nici să vreau. Nu mai aveam forță să-l car”, a dezvăluit femeia, care a trecut prin toate metodele de tratament.

În același an 2017, cei doi soți au decis să se mute din apartamentul părinților și să-și ridice o casă. Au început lucrările, cu speranța că vor termina locuința care să-i fie de folos fiului lor. Însă n-au reușit să o termine și, când echipa Visuri la cheie le-a bătut la poartă, ei locuiau cu toții într-o singură cameră.

Eduard și-a dorit dintotdeauna să aibă camera lui, adaptată nevoilor sale. Arhitecții și constructorii de la Visuri la cheie s-au întrecut pe ei înșiși și au transformat complet universul lui Edi.

Iată care a fost reacția băiatului când a văzut noua casă!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni