• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • VIDEO Care sunt caracteristicile acoperișului într-o apă și de ce e o soluție potrivită pentru casa ta

VIDEO Care sunt caracteristicile acoperișului într-o apă și de ce e o soluție potrivită pentru casa ta

VIDEO Care sunt caracteristicile acoperișului într-o apă și de ce e o soluție potrivită pentru casa ta

În ziua de azi, soluțiile moderne de acoperit casele sunt la îndemâna specialiștilor în construcții, iar acest lucru l-ați putut sesiza în fiecare ediție de Visuri la cheie. Dar, parcă, unele locuințe au fost predate „fără acoperiș”.

Nu, nu există casă fără acoperiș, iar dacă nu vedeți unul proeminent, care se înalță peste planșeu cu un unghi de înclinare de 20-30 de grade, nu înseamnă că nu există. Armonia anumitor proiecte de casă se obține cu așa-numitul acoperiș într-o apă

În acest sezon de Visuri la cheie, sistemul amintit a fost foarte bine pus în practică la locuința Mariei și Dorinei din Domnești, Ilfov. Aici, arhitecții și constructorii au apelat la funcțiunile practice ale acoperișului în o apă. Iată câteva imagini mai jos!

Ce este un acoperiș într-o apă

În comparație cu un acoperiș clasic, cu unghi de înclinare generos, acoperișul într-o apă are o singură latură înclinată. Panta poate fi și mai abruptă decât ați văzut în materialul video de mai sus, însă o astfel de alegere este dictată de mai mulți factori. Printre aceștia se numără puterea curenților de aer din locul în care se ridică imobilul de locuit. În cazul în care în zonă sunt vânturi puternice și furtuni, nu se poate opta pentru un acoperiș cu înclinare mare.

Acoperișul într-o apă are o aplicare largă, deci poate fi folosit în proiecte de casă, de garaje, de hale industriale sau clădiri comerciale. În cazul de față, pe noi ne interesează casele de locuit.

Ce învelitori sunt bune pentru acoperișul într-o apă

Vestea bună este că acest tip de acoperiș poate suporta orice tip de învelitoare: țiglă metalică, țiglă ceramică, țiglă din beton și tablă fălțuită, ultima fiind cea mai economică și cu stabilitate ridicată. Avem acest tip de învelitoare pe casa Mariei și Dorinei din Domnești.

De ce să alegi acoperișul într-o apă

Dacă ai o casă care permite acest gen de construcție, recomandarea experților este să nu stai pe gânduri. Acoperișul într-o apă se remarcă prin flexibilitatea și durabilitatea structurii. Eficiența energetică ridicată este un alt atu al acestui acoperiș versatil, ale cărui costuri pot ajunge la o treime din costurile normale ale unei construcții tradiționale.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni