• PRO TV
  • Un roman, in finala pentru "cel mai tare job din lume". Cum poate sa ajunga "Noul Marco Polo" si sa castige 40.000 de euro

Un roman, in finala pentru "cel mai tare job din lume". Cum poate sa ajunga "Noul Marco Polo" si sa castige 40.000 de euro

Un roman, in finala pentru "cel mai tare job din lume". Cum poate sa ajunga "Noul Marco Polo" si sa castige 40.000 de euro

40.000 de euro, titlul de ambasador turistic, supranumele de "Noul Marco Polo" si o excursie de doua saptamani in orasul pe care-l va reprezenta. Acesta este marele premiu, iar un roman a ajuns in marea finala.

Se intampla in China, acolo unde orasul Hangzhou isi cauta un ambasador turistic. Intr-o miscare parca atipica pentru China comunista, postul a fost scos la concurs pe internet. Doritorii s-au inscris prin paginile de Facebook, Twitter, Pinterest sau chiar Youtube si, rand pe rand, au fost triati pana cand au mai ramas doar 5.

Presa internationala a numit acest job drept "unul de vis" si chiar "The Best Job in The World".

 

Intre cei 5 finalisti, se numara si Brad Florescu, "profetul in exil" asa cum se intituleaza in prezentarea pe care si-o face pe blogul sau Tedoo.ro.

Brad a plecat de ani buni din Romania, unde a lucrat in advertising, si s-a stabilit in Asia, acolo unde a devenit un adevarat ghid pentru toti compatriotii care si-au planificat vacantele in Thailanda si in tarile vecine.

Acum, Brad are sansa de a deveni ambasadorul turistic al orasului Hangzhou.

"Inscrierile s-au facut pe pagina de Facebook special amenajata, iar preselectia a durat un an. M-am inscris si eu, in joaca.

La sfarsitul lunii martie 2014 am primit un mail care ma anunta ca ma numar printre cei 7 finalisti selectati din peste 700 de inscrieri. Mi s-a cerut sa pregatesc un set de materiale printre care un filmulet de auto-prezentare, o strategie de comunicare si un portofoliu foto.

Dupa acest al doilea filtru au ramas in finala doar 5 concurenti: un australian, un elvetian, o americanca, un francez si eu. Sunt singurul finalist care nu provine dintr-o tara cu limba oficiala de circulatie internationala. Si eu ma mir. Dar, daca am ajuns pana aici, inseamna ca am o sansa, chiar daca sunt cu cel putin 10 ani mai carunt decat ceilalti finalisti", povesteste Brad pe blogul sau.

Il poti vota pe Bradut Florescu pe pagina de Facebook a Hangzhou.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni