Spatiu mic, emotii mari. Inca o poveste de viata cu Visuri la Cheie

Spatiu mic, emotii mari. Inca o poveste de viata cu Visuri la Cheie

O noua seara de miercuri inseamna un nou vis implinit pentru o familie deosebita, de data aceasta din Bucuresti. Este vorba despre familia Costache, formata din Florina, mama, Iuliana, sora cea mare, Teo si Andrei, fratii mai mici. 

Iuliana, sora cea mare si „zambetul” familiei, una dintre cele mai vesele si optimiste persoane pe care echipa Visuri la Cheie a intalnit-o, a trecut prin momente grele inca de cand era adolescenta. Prima incercare la care a fost supusa a venit in clasa a 12-a, cand pregatindu-se pentru teza la matematica, s-a aplecat dupa culegerea de probleme in statia de tramvai si din cauza unui accident a ramas fara piciorul stang. Mama si tatal sau veneau cu tramvaiul din sensul opus si au vazut accidentul, iar tatal a recunoscut-o dupa haine. La 10 ani dupa accident, Iuliana pare ca are un singur regret: "Imi pare rau de un singur lucru, nu mai pot sa dansez cum dansam atunci", cuvinte spuse cu o fata senina, parca demonstrand si mai mult cata pofta de viata incape intr-un om.

La scurt timp dupa accident, viata a supus familia la un nou test greu, de data aceasta prin pierderea tatalui in fata unei boli incurabile, care l-a luat de langa ei in decurs de un an. Iulianei ii este foarte dor de tatal ei, care ii era cel mai bun prieten si ii este mai greu fara el, dar il considera in momentul de fata ingerul ei pazitor.

Cu toate ca au fost trecuti prin cercuri de foc, incercarile la care te supune viata te fac sa devii un om si mai puternic, asa cum simte Florina, mama copiilor. Cunoscandu-i, Dragos si-a dat seama ca „familia asta are un soi de energie buna. Cred ca optimismul este trasatura caracteristica a familiei Costache.”
 
Cat despre locuinta lor, in apartamentul mic si inghesuit de doua camere, echipa Visuri la Cheie s-a vazut pusa in fata uneia dintre cele mai mari provocari intalnite pana acum: „nu imi imaginam ca pot sa incapa atat de multe lucruri intr-o locuinta atat de mica” (Omid Ghannadi). Mai mult decat atat, in scurt timp au descoperit ca nu se poate sparge niciun perete, pentru a largi cumva spatiul de locuit. „Casa in care traiesc nu este la nivelul demnitatii lor. Asa cum sunt ei oameni veseli si demni si puternici, asa trebuie sa traiasca intr-un loc potrivit pentru ei.” (Omid Ghannadi)

 
 
Desi parchetul din locuinta era atat de vechi incat se dezmembra pe zi ce trece, fiind montat in 1962, anul constructiei blocului, echipa a hotarat sa il foloseasca pentru proiectele speciale de reamenajare si sa il integreze in noua casa – un simbol al amintirilor formate in casa copilariei, o bucatica din trecutul lor, desi trist, frumos fiindca l-au construit impreuna. Astfel, Dragos a creat din lamelele de parchet un joc pentru copii, Alina a creionat o masuta, Omid a creat un cuier, iar Adela a construit niste rame pentru scoicile, calutii si stelutele de mare adunate de familie de-a lungul timpului, pastrand astfel intacte o parte din amintirile frumoase si de pret ale Iulianei. 


In timp ce o echipa de aproape 40 de oameni lucra de zor la reamenajarea locuintei, familia Costache a plecat dupa ani de zile intr-o vacanta, impreuna, la Sinaia. Bucuria cea mare a Iulianei a fost vizita la Manastirea Sinaia, unde s-a simtit din nou aproape de „ingerul ei pazitor”, tata si a multumit pentru sanatatea pe care o au si pentru ca sunt impreuna, o familie. Cat despre mezini, Dragos i-a invitat pe Teo si Andrei la o intalnire intre baieti, cei doi copii fiind pasionati de fotbal, respectiv masini. Surpriza cea mare a lui Teo a fost intalnirea cu Bogdan Stelea, pe cand surpriza cea mare a lui Andrei a fost plimbarea in viteza in masina fotbalistului. Acesta i-a sfatuit pe copii sa se concentreze intotdeauna pe visurile lor si sa se lupte pana la capat pentru a le indeplini, ceea ce oricum s-ar fi intamplat, din cum au demonstrat pana acum membrii familiei Costache.
 
Partea a doua a surprizei a fost poate cel mai sensibil moment al intregului proces. Dragos a invitat-o la teatru pe Iuliana, iar actorul Bebe Cotimanis a chemat-o pe scena, alaturi de el, pentru o reprezentatie emotionanta pana la lacrimi. Actorul a invitat-o pe Iuliana sa citeasca impreuna niste replici dintr-o piesa de teatru, insa dand pagina, Iuliana a descoperit ca fusesera scrise cateva replici special pentru ea, ca si cum i-ar fi vorbit tata. „Ingerul ei pazitor”, asa cum il numeste, i-a transmis prin intermediul actorului, emotionat si el pana la lacrimi, un „la multi ani” sensibil pentru implinirea a 10 ani de cand a renascut dupa accidentul suferit. 

 
Deznodamantul a fost pe masura surprizelor din toata perioada renovarii, dar si pe sufletul si energia de care familia Costache au dat dovada.

 
 
Ii uram familiei Costache o viata cat mai placuta si calda in noul lor cuib!
 
Echipa Visuri la Cheie

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni