• PRO TV
  • Priscilla Presley, apariție șocantă alături de Kim Basinger. S-a fotografiat cu un câine mort în brațe 

Priscilla Presley, apariție șocantă alături de Kim Basinger. S-a fotografiat cu un câine mort în brațe 

Priscilla Presley, apariție șocantă alături de Kim Basinger. S-a fotografiat cu un câine mort în brațe 

Priscilla și Kim au luat parte ieri la un protest împotriva comerțului cu carne de câine. 

Cu mănuși albe și purtând pe tricou mesajul ,,Opriți comețul cu carnea de câine!”, Presley, în vârstă de 73 de ani, a protestat în fața Consulatului Republicii Coreea de Sud, situat în Los Angeles. 

Fostei soții a megastarului Elvis Presley i s-a alăturat Kim Basinger, în vârstă de 64 de ani, care a ținut tot timpul o pancartă pe care era printată o imagine cu trei câini morți, spânzurați într-un abator canin.

The Blast scrie că reprezentanții asociației care a organizat protestul au spus că toate cadavrelele câinilor au fost luate de la un cabinet veterinar și că vor fi incinerate în zilele următoare.



Coreea e una dintre țările în care comerțul cu carne de câine a atins cote alarmante. Potrivit datelor oferite de Animal Welfare Institute din Washington, în fiecare an Coreea de Sud ucide aproximativ 2 milioane de patrupede. De asemenea, Humane Society International precizează că datele disponibile la nivel global sunt și mai îngrijorătoare: la nivel global sunt uciși aproape 30 de milioane de câini în fiecare an. 

Conform tradiției coreene, consumul de carne de câine are beneficii pentru virilitate, combate unele boli și alungă oboseala specifică lunilor calde ale anului. De asemenea, animalele sunt uneori fierte de vii într-un tonic folosit la tratarea artritei.

Consumul de carne de câine a scăzut, totuși, în ultima vreme la presiunile guvernului sud-coreean, care a închis în inclusiv Piața Moran, de lângă Seul. Prin celebra poartă comercială intra ilegal în țară majoritatea cantității de carne de câine destinate consumului.

În ciuda faptului că doar un mic procent din totalul populației Coreei de Sud consumă carne de câine, mii de restaurante și centre comerciale cu alimente sănătoase vând carne canină sub forma a diverse preparate culinare precum celebrele supe sau tocane tradiționale.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni