• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • O casa calduroasa pentru o familie plina de caldura sufleteasca. Inca un vis implinit de echipa Visuri la Cheie

O casa calduroasa pentru o familie plina de caldura sufleteasca. Inca un vis implinit de echipa Visuri la Cheie

O casa calduroasa pentru o familie plina de caldura sufleteasca. Inca un vis implinit de echipa Visuri la Cheie

Provocarea intalnita miercurea aceasta de catre echipa Visuri la Cheie a fost in Campina, judetul Prahova – un frumos, dar racoros oras de munte.   Ajunsa acolo, echipa a intalnit familia Jitaru, formata din mama, Andreea, tatal, Gabi si cele doua fetite ale lor, Andra si Stefania. Sentimentul predominant la intalnirea cu cei patru a fost ca principala trasatura care ii deosebeste de alte familii este caldura sufleteasca. Fetitele sunt comparate de toti cunoscutii cu niste ingerasi pazitori. Parintii sunt oameni care din putinul pe care il au, prin voluntariat, ofera tot ce pot celor ce au o situatie mai grea: atat lucruri materiale, cat si o vorba buna.

Paradoxal, tocmai locuinta acestei familii nu a mai avut caldura in ultimele 11 ierni. Au fost nevoiti sa imparta o singura camera, in care au pus un calorifer electric. Apartamentul nu doar ca nu a avut caldura in ultimii ani, dar nici macar nu au existat calorifere si tevi pentru asa ceva. Cu toate acestea, bunatatea familiei este de admirat. Andra, fetita cea mare, este cel mai tanar voluntar din cadrul unei organizatii de caritate din Campina: „din ce am si eu, dau mai departe”, vorbe ale unui suflet mare intr-un trup mic.




 

Cu ochii impaienjeniti de lacrimi, Gabi, tatal, regreta ca dupa un accident de munca se simte tot mai incapabil in incercarile de a face astfel incat fetelor lui sa le fie bine: „Am vrut sa nu le lipseasca nimic, dar din pacate sunt neputincios”. 

Frigul crunt din casa le face pe fetite sa aiba dorinte complet diferite fata de restul copiilor de varsta lor: nu jucarii, nu haine, ci caldura in casa.



Impresionati de bunatatea si altruismul familiei, echipa Visuri la Cheie si-a setat ca principal obiectiv sa fie cei care, pentru prima data, ofera ajutor acestor oameni care numai ajutor au oferit, la randul lor, toata viata. „Ne plac oamenii care nu se plang atunci cand dau de greu. Viata nu ii refuza pe cei care daruiesc totul”. 



Provocarea echipei Visuri la Cheie a constat in timpul scurt pe care l-au avut la dispozitie: o saptamana pentru distrugerea si reconstruirea unui apartament. 
 
Pentru familia Jitaru nu au existat momente fericite in ultimii doi ani, in afara de micile bucurii pe care le aduc copiii lor. Astfel, vacanta la Brasov in care echipa i-a trimis pe parcursul reconstruirii a fost o premiera, primita de toti patru cu lacrimi de bucurie.
In Campina, tematica aleasa pentru reamenajarea apartamentului a venit de la sine. Membrii familiei faceau de mult, cu propriile maini si de la mic la mare, decoratiuni care mai de care mai colorate si creative. Echipa Visuri la Cheie a ales, astfel, sa pastreze petele de culoare ca liant intre energia pozitiva a fostei case si caldura celei noi. 



In tot procesul, Dragos a fost cel mai bucuros atunci cand si-a implinit dorinta de a demola ceva cu mainile lui. Scena „brutala” a fost acompaniata, totusi, de muzica clasica, pentru a atenua sentimentele familiei, care urmarea de la distanta ce se intampla in casa lor.





Surprizele s-au tinut lant pentru aceasta familie, atat in vacanta, cat si la apartament. Acolo, Omid a construit un colt doar pentru Gabi: un mic studio de inregistrare, pentru ca el sa poata lucra in continuare voiceovers pentru radio. In vacanta, Andreea, mama fetelor, a reusit sa ajunga intr-un final intr-un loc visat de mult: Manastirea Caraiman. Toti patru au fost pentru prima data impreuna la piscina pentru o zi de neuitat. Au fost, in sfarsit, in formula completa la un teatru de papusi, dar punctul culminant a fost momentul in care Dragos i-a dus la cinema, iar pe scena si-a facut aparitia o trupa de dans admirata de Stefi si Andra.


La predarea casei, a fost pentru prima data cand echipa Visuri la Cheie a fost surprinsa de reactia familiei: acestia au fost atat de socati de transformare, incat echipa nu si-a dat seama daca sunt atat de fericiti incat nu pot reactiona, sau daca nu le place rezultatul final.


Noi ne reintalnim miercurea viitoare, la 20:30, la PRO TV, cu noi provocari depasite pentru implinirea unui Vis la Cheie.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni