• PRO TV
  • Kanye West spune ca a fost diagnosticat cu o boala psihica

Kanye West spune ca a fost diagnosticat cu o boala psihica

Kanye West spune ca a fost diagnosticat cu o boala psihica

Rapperul american a facut dezvaluirea dupa lansarea celui mai nou album al sau. 

Intr-un interviu pe care l-a acordat dupa lansarea albumului "Ye", care a avut loc in 1 iunie, rapperul a spus ca sufera de ceea ce el a numit "o maladie mintala". 

"Nu am fost diagnosticat cu boala asta decat in urma cu un an, cand aveam 39 de ani", a spus rapperul, care a refuzat, totusi, sa spuna despre ce tulburare psihica e vorba. 

Cu toate acestea, nu e foarte greu de ghicit despre ce e vorba. Coperta noului album are un indiciu in acest sens. Mai precis, pe fotografia de pe coperta albumului apare si o fraza scrisa de mana: "Urasc sa fiu bipolar, e minunat!"

De asemenea, in piesa "Yikes" Kanye canta: "That's my bipolar shit, nigga, what? / That's my superpower, nigga, ain't no disability / I'm a superhero / I'm a superhero". 

Albumul, considerat a fi unul foarte dark, are si multe piese in care Kanye canta despre sinucidere. 

Surse din anturajul vedetei au declarat ca sotia acestuia, starleta Kim Kardashian, e foarte ingrijorata ca rapperul ar putea sa urmeze calea altor vedete precum Chester Bennington sau Avicii si s-ar putea sinucide, mai ales ca rapperul a suferit in trecut si de episoade de depresie severa. Prietenii rapperului spun ca acest lucru se poate vedea si cu ochiul liber in foarte multe dintre clipurile lui Kanye, care au un ton foarte noir, atat la nivel de versuri, cat si la nivel de visual-uri. 



Sindromul maniaco-depresiv, care mai e cunoscut si sub numele de tulburare bipolara, face parte din categoria bolilor psihice si se caracterizeaza prin schimbarea brusca si extrema a starilor unei persoane. Aceste fluctuatii de stare pot varia: de la euforie, pana la stari de tristete extrema, care pot avea un impact negativ atat la locul de munca al persoanei respective, cat si in viata personala. Simptomele si efectele difera foarte mult la barbati si femei, insa, spun medicii, cu un tratament adecvat, persoanele care sufera de aceasta tulburare pot ajunge sa duca o viata normala. La polul opus, netratata, aceasta tulburare poate duce inclusiv la sinucidere. 

Anuntul lui Kanye vine la scurt timp dupa ce rapperul a fost criticat vehement dupa ce a declarat intr-un interviu televizat ca sclavia este ,,o simpla alegere”.

,,Ok, auzim despre sclavie cam de 400 de ani. Patru sute de ani? Asta suna ca si cum a fost o alegere…”, a spus West.

West si-a nuantat ulterior declaratia, spunand ca a facut, de fapt, o paralela cu viziunea artistica pe care se presupune ca ar trebui sa o aiba un artist afro-american. 

,,Asa cum Holocaustul este asociat cu evreii, sclavia este, de obicei, asociata cu persoanele afro-americane.”, a conchis el. 

Kanye West a devenit cunoscut in anul 2000 si e castigator a 21 de premii Grammy. "Graduation", cel de-al treilea album al sau, a fost unul dintre cel mai bine vandute materiale discografice ale anului 2007. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni