• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Interviu EXCLUSIV cu Alina Vilcu, arhitecta de la "Visuri la cheie". Ce simte atunci cand implineste un vis

Interviu EXCLUSIV cu Alina Vilcu, arhitecta de la "Visuri la cheie". Ce simte atunci cand implineste un vis

Interviu EXCLUSIV cu Alina Vilcu, arhitecta de la "Visuri la cheie". Ce simte atunci cand implineste un vis

Alina este absolventa a Institutului de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, din Bucuresti. In prezent este arhitect si designer la o renumita firma din Bucuresti. Experienta in proiectarea si implementarea arhitecturii de interior si exterior, ii confera un rol esential in cadrul echipei lui Dragos. Inainte de inceperea noului sezon, Alina a raspuns la cateva intrebari pentru ca publicul sa afle mai multe informatii despre ce surprize ne pregatesc din 23 septembrie:

Visuri la cheie – Crede in oameni! Din 23 septembrie, numai la ProTV!

- Povesteste-ne o intamplare interesanta din timpul filmarilor pentru noul sezon "Visuri la cheie".

Mai degraba o intalnire interesanta, as putea spune: si anume faptul ca, intre una din protagonistele unui caz, o fata de 21 de ani, si baietelul meu de 9 ani s-a legat o prietenie. Atunci cand pot, eu il iau mereu la filamri pe Tudor si astfel cunoaste toate povestile si de multe ori chiar imi da o mana de ajutor. Asa ca, s-a intamplat ca, dupa ce am terminat casa pentru fata respectiva si familia ei, sa mergem impreuna (eu cu ea si Tudor) la calarie. Mi se pare fascinant de frumos sa descoper ca relatiile umane firesti nu tin seama de generatii, bani, educatie si cultura. Sunt pur si simplu doua suflete care se apropie, si asta descopar de fapt la fiecare poveste.

- Ce simti atunci cand vezi un proiect terminat?

Ma simt ca dupa cel mai important examen… acela pentru care ai invatat foarte mult, ai stat noptile, si dupa ce l-ai dat si l-ai luat te simt usor ca un fulg, implinit, imbibat de euforie. Ar trebui sa precizez ca, pentru noi, un proiect terminat este atunci cand vine familia acasa si vede casa, iar acesta este momentul culminant, in care tot efortul nostru capata un sens.

- Care a fost cel mai greu proiect din cadrul emisiunii "Visuri la cheie"?

Cel mai greu a fost cand a trebuit sa gasim solutii tehnice pentru a face o casa de la zero… in 3 saptamani. Multa lume poate nu are dimensiunea corecta a acestei situatii, adica: elaborarea unui proiect, demolarea unei case existente, constructia uneia noi cu tot ce inseamna utilitati, si apoi mobilarea ei cu toate detaliile de decoratiuni. Sa nu mai vorbesc de amenajarea curtii, cu plante, gazon, chiar si animale.

- Care este primul lucru la care te gandesti atunci cand cunosti un nou caz?

Nu ma gandesc la nimic, simt doar o mare recunostinta in fata vietii, pentru tot ce am.

- Cat timp iti ia sa realizezi lucrurile pe care ti le propui pentru fiecare caz in parte?

Este foarte diferit de ca caz la caz. Timpul nu mai are aceeasi valoare ca cel petrecut intr-un proiect normal la birou. Sunt lucruri care ies foarte repede, uluitor. Probabil totul se datoreaza energiei pe care toti o depunem la un loc.

- Cat de mult va implicati in povestile familiilor pe care le cunoasteti in acest proiect?

Foarte mult, si ar fi si pacat sa nu o facem. Dincolo de scopul imediat pentru care suntem acolo, simt ca fiecare intalnire ascunde lectii si semnificatii profunde. Asa ca, de la caz la caz, fie ramanem in legatura cu oamenii pe care i-am ajutat, fie cooptam si alti prieteni sa-i ajute, sau pur si simplu luam franturi din povestile lor de viata, ca lectii pe care le integram in viata noastra. 

- La ce sa se astepte telespectatorii de la noul sezon "Visuri la cheie"?

La oameni frumosi si case pe masura, la lectii de curaj, speranta si incredere. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni