• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Echipa Visuri la cheie i-a indeplinit dorinta Maicii Serafima de a le oferi cat mai multor copii o viata normala!

Echipa Visuri la cheie i-a indeplinit dorinta Maicii Serafima de a le oferi cat mai multor copii o viata normala!

Echipa Visuri la cheie i-a indeplinit dorinta Maicii Serafima de a le oferi cat mai multor copii o viata normala!

Sute de bebelusi sunt abandonati anual in maternitati, dar, din fericire, exista oameni care nu raman indiferenti la suferinta acestor copii. Echipa Visuri la cheie a mers miercuri in judetul Covasna, localitatea Marcus, intr-un loc binecuvantat, unde o maicuta este mama pentru 12 fetite.

Cea de-a cincea editie a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audienta pe toate categoriile de public si a inregistrat 13.2 puncte de rating si 31.4% share pe segmentul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, de peste doua ori mai mult decat postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obtinut 6.3 puncte de rating si 15.1% share.  

Pe intreaga durata de difuzare, 20:29 – 22:31, la nivel national, aproape 2 milioane de telespectatori au trait emotia unui vis implinit, iar in minutul de maxima audienta, de la 22:17, emisiunea Visuri la cheie a adus in fata televizoarelor peste 2.4 milioane de romani.  

O locuinta de vis pentru 12 copii care merita o viata mai buna

De zece ani, Maica Stareta Serafima este mama pentru 12 fetite, pe care le-a luat in plasament dupa ce micutele au fost abandonate sau au ramas orfane. Desi nu ii este usor, maicuta a facut mereu tot posibilul sa le ofere copiilor tot ce au nevoie pentru a avea o viata normala. A inceput totul de la zero, cu mari greutati, a infiintat Asociatia de Binefacere Sfanta Iustina, iar in 2013 a adus acolo primii 10 bebelusi, de care a avut grija si le-a oferit tot ce aveau nevoie. Acum, fetitele o considera mama lor si o iubesc enorm. Maicuta isi doreste sa mai ia in plasament si alti copii, iar pentru a face acest lucru a vandut o proprietate pe care o avea si a inceput constructia unei noi case, insa, din pacate, din cauza lipsei de fonduri a fost nevoita sa opreasca lucrarile.


Echipa Visuri la cheie a ajuns la Marcus in ajun de sarbatoare a hramului si a reusit sa le surprinda pe Maica Serafima si cele 12 fete, care cu greu si-au stapanit lacrimile de bucurie. Au discutat despre culori, decoratiuni, compartimentare si dorinte, iar la final au avut la dispozitie 15 minute pentru a se pregati de o vacanta extraordinara in Bucuresti. In capitala s-au plimbat, au vizitat locuri incarcate de istorie, au fost la patinoar si au petrecut o zi de neuitat intr-un parc de distractii. Dragos Bucur le-a pregatit si el o surpriza fetelor. A mers impreuna cu ele la un restaurant pentru a-i face o bucurie mamei lor: sa-i gateasca pentru prima data cina. Acolo s-au intalnit cu Elena Lasconi, care le-a ajutat cu meniul, dar si cu Elena Gheorghe, cantareata preferata a fetelor. Au cantat impreuna, au vorbit si au trait momente pline de fericire.

Intre timp, la Marcus au inceput lucrarile, iar echipei Visuri la cheie i s-au alaturat zeci de voluntari si constructori, pentru a ajuta impreuna niste copii care merita o familie, o locuinta si sansa la un viitor mai bun.

Casa a fost compartimentata, au fost schimbati stalpii de sustinere de la veranda, a fost pusa termoizolatie, iar fundatia a fost subzidita, deoarece inainte se strangea foarte multa apa in acel loc. Arhitectii si-au imaginat o casa primitoare, care sa se deschida catre peisajul superb printr-un pridvor delimitat de o serie de arcade. Fiecare arcada adaposteste un ingeras, cate unul pentru fiecare fetita si unul pentru Maicuta Serafima. Deasupra intrarii, in zona centrala a fatadei se afla un balcon cu un clopot.


Interiorul locuintei a fost tratat unitar, cu cele sase dormitoare in acelasi stil, cu semnalistica pentru fiecare. Tot interiorul reprezinta vietile fetelor, ale caror valori se regasesc in sufletele oamenilor senini si intelepti. Au fost folosite culori puternice pentru fiecare camera, iar suprafetele goale au fost umplute cu detalii foarte bine lucrate, astfel a fost creat un amestec unitar si proportionat. Proiectul special, Aripi de Marcus, materializat de Alina, Adela si Omid sub forma catorva obiecte decorative, a fost integrat in amenajare. Camera centrala a casei are gandite zone de expunere dedicate pentru toate aceste obiecte.

Pentru curte, Dragos Isacescu a realizat mai multe alei si un loc pentru foc de tabara, un loc in care fetele pot sta sa priveasca peisajul. Maica Serafima este o mare iubitoare de flori, iar Dragos a avut grija ca fatada casei sa fie imbogatita cu multe specii de plante, care vor inflori pe tot parcursul anului.

Dupa doua saptamani, Maica Serafima si cele 12 fetite s-au intors acasa, iar bucuria de pe chipurile lor a fost de nedescris. Nu le-a venit sa creada ca este real ceea ce se intampla, au fost uimite de transformare si au plans de emotie. Visul Maicii Serafima de a lua in plasament mai multi copii si de a le oferi o sansa la un trai normal a devenit realitate ieri seara, cu ajutorul oamenilor.



Saptamana viitoare, miercuri, de la 20:30, vom afla povestea tragica a unui pompier care si-a pierdut viata incercand sa salveze alte persoane. In urma decesului sau, sotia si cei doi copii au ramas singuri si se descurca greu, veniturile familiei fiind foarte mici. Echipa Visuri la cheie le va da celor trei o mana de ajutor si le va oferi o casa frumoasa, pentru un nou inceput.

Visuri la cheie - Crede in oameni, numai la ProTV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni