• PRO TV
  • Nu e foarte cunoscut, dar are o avere mai mare ca Messi și Ronaldo. Cine e cel mai bogat fotbalist 

Nu e foarte cunoscut, dar are o avere mai mare ca Messi și Ronaldo. Cine e cel mai bogat fotbalist 

Nu e foarte cunoscut, dar are o avere mai mare ca Messi și Ronaldo. Cine e cel mai bogat fotbalist 

Messi, Neymar și Ronaldo au averi fabuloase, dar incomparabile cu averea altui fotbalist. 

La prima vedere ai putea crede că Messi, Ronaldo sau Neymar sunt cei mai bogați fotbaliști din lume, însă asta e valabil doar pentru anul 2018.

Dacă vorbim despre cel mai bogat fotbalist din istorie, lucrurile se schimbă. Mathieu Flamini e considerat cel mai bogat fotbalist din istorie, potrivit clasamentelor făcute de-a lungul timpului de site-urile și publicațiile sportive. 



Flamini, în vârstă de 34 de ani și fost jucător la Arsenal și Milan, este coproprietarul unei firme din domeniul bioindustriei, GF Bio Technicals, care a fost evaluată la începutul anului la 30 de miliarde de euro. 

De menționat că acest tip de clasamente sunt, însă, controversate și considerate a fi nu tocmai corecte, de vreme ce ele iau în considerare și fotbaliști care nu și-au făcut aceste averi exclusiv din fotbal, ci din businessuri paralele.

Mathieu a fondat GF Bio Technicals în urmă cu aproximativ 10 ani, alături de un asociat de origine italiană și în prezent compania lor a ajuns să aibă sedii în Italia, Olanda și Statele Unite.

Serviciile oferite de Flamini prin intermediul acestui business sunt diverse, dar ramura principală de activitate e axată pe producerea acidului levulinic, o moleculă care e, de regulă, extrasă din deșeuri vegetale și care se spune că ar putea înlocui petrolul într-o zi.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni