• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Dragoș Bucur, despre Visuri la cheie: Câți oameni își permit să se mute, într-o lună de zile, într-o casă complet nouă?

Dragoș Bucur, despre Visuri la cheie: Câți oameni își permit să se mute, într-o lună de zile, într-o casă complet nouă?

Dragoș Bucur, despre Visuri la cheie: Câți oameni își permit să se mute, într-o lună de zile, într-o casă complet nouă?

Dragoș Bucur, prezentatorul ”Visuri la cheie”, ne-a dezvăluit cât de simplu este să faci pe cineva fericit și să-i oferi un restart nesperat în viață. 

Cum a fost să te întorci la emisiunea ”Visuri la cheie”?

A fost un sentiment plăcut... Nu ca atunci când te întorci acasă ci, mai degrabă, ca atunci când stai în vacanță într-un loc supermișto, alături de prieteni, apoi pleci acasă și, după un timp, te întorci și îți regăsești prietenii în același loc frumos, distrându-se și petrecând la fel. 

De multe ori, oamenii care au nevoie de intervenția echipei ”Visuri la cheie” nu se înscriu pentru că au impresia că este în zadar, că nu au cum să fie tocmai ei aleși...

Nu, nu este așa. Uite, îți dau un exemplu o familie care a fost acum două sezoane. Bogdan, meșterul care lucra la casa mea, cunoștea cazul acestei familii și m-a întrebat pe mine cum să facă în așa fel încât povestea acestor oameni să ajungă la ”Visuri la cheie”. El nu credea că va merge. L-am contrazis. I-am spus: ”Metoda este foarte simplă. Tu poți să-mi spui mie ce și cum, numai că și mai simplu este să intri pe site, visurilacheie.protv.ro, să trimiți povestea, să trimiți și câteva fotografii și asta e tot”. ”Păi, da, măi, Dragoș, dar tu chiar crezi că merge așa?”, m-a întrebat el. ”Uite, încearcă chestia asta și vezi ce se întâmplă”, i-am spus eu. În cel mai rău caz, cei care iau decizia vor considera că nu se încadrează în parametrii pe care îi căutăm noi. Se iau în calcul detalii tehnice, care țin de proprietatea asupra terenului, se fac niște documentări, se verifică dacă povestea este adevărată... etc. 

Și, după vreo lună și jumătate, m-am dus exact la familia asta, despre care îmi vorbea muncitorul care a lucrat la mine, fără ca el să-mi dea mie personal cazul ei. Dar am recunoscut povestea și l-am sunat: ”Măi, Bogdan, sunt la familia despre care mi-ai povestit tu!”. Și știi cum s-a ajuns la asta? Și-au făcut curaj și au scris pe site și asta a fost.

Care este pentru tine cel mai emoționant moment, din momentul în care faceți cunoștință cu familia și până îi prezinți noul cămin?

Probabil că momentul cel mai emoționant este, într-adevăr, cel de final. De ce? Pentru că noi apucăm să cunoaștem familia. Când ne ducem să strigăm în fața porții sau a apartamentului, noi avem doar câteva informații despre familie, am văzut un filmuleț, am văzut niște fotografii. Dar, pe parcursul emisiunii, ajungem să-i cunoaștem cu adevărat pe oamenii aceștia. Și, la final, este foarte frumos când ne dăm seama că momentul acela pentru care s-a muncit trei săptămâni, o lună, chiar va schimba destinul unei familii. Chiar dacă sună foarte pompos, acesta este adevărul. Nu e chiar așa, la îndemâna oricui, să primească un restart de acest fel în viață. Câți oameni își permit să se mute, într-o lună de zile, într-o casă complet nouă? Adică, eu m-am chinuit nouă ani să-mi termin casa. (râde) Și e frumos sentimentul acesta, când deja ai cunoscut familia și știi prin ce a trecut, ai vorbit față în față cu ei, le-ai cunoscut copiii și-ți dai seama că ziua aceea poate fi - vorba americanului - prima zi din restul vieții lor. 

Așadar, se poate spune că emisiunea ”Visuri la cheie” schimbă viețile în bine...

Este o emisiune unde nu vorbim doar de rating, de expunerea sponsorilor, de o imagine foarte bună pentru prezentatori și de arhitecți, de salarii pentru ei. Vorbim de ceva mai mult de atât. La final, niște oameni rămân cu o situație care le dă posibilitatea să-și ia viața de la capăt. Mai departe, depinde de ei. Noi nu avem pretenția ca, din momentul acela, totul să fie numai lapte și miere, dar din punct de vedere al condițiilor de trai și al situației materiale, au parte de o schimbare. Sunt foarte mulți oameni care, după ce văd emisiunea, se oferă să ajute anumite familii. Nu este doar casa în sine! Știți cazul acela, al celor trei fete Joița, din Dâmbovița? Fata cea mică avea o problemă destul de gravă la inimă. Pe lângă faptul că s-au oferit oameni care să le asigure coșul lunar, să le plătească, timp de nu știu câți ani încălzirea, iarna, spitalul Monza s-a oferit, fără să-și facă reclamă - au trecut doi, trei ani de atunci - nu a fost o chestie pentru publicitate, și a operat-o pe cea mică. Din câte am înțeles, dacă mai aștepta un an-doi, problema ei ar fi devenit inoperabilă. Deci emisiunea aceasta nu doar că le-a ajutat pe aceste fete să-și continue viața în condiții decente, dar i-a salvat, indirect, viața celei mici. 

În calitate de prezentator al emisiunii ”Visuri la cheie”, care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit de la oamenii cu care ai lucrat?

Complimentele cele mai frumoase vin de la copii. În momentul în care sar și te iau în brațe, atunci este cel mai frumos sentiment. 

Oricine cunoaște o familie care are nevoie de sprijin pentru un trai mai bun și de o casă în care să înceapă o nouă viață, îi poate spune povestea pe visurilacheie.protv.ro, iar destinul acesteia se poate schimba complet.



 Înscrieri pentru Visuri la cheie” de la PRO TV se fac pe site-ul emisiunii

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni