• PRO TV
  • DJ Avicii, inmormantat in acelasi loc cu faimoasa Greta Garbo. Cum arata cimitirul inclus in patrimoniul UNESCO

DJ Avicii, inmormantat in acelasi loc cu faimoasa Greta Garbo. Cum arata cimitirul inclus in patrimoniul UNESCO

DJ Avicii, inmormantat in acelasi loc cu faimoasa Greta Garbo. Cum arata cimitirul inclus in patrimoniul UNESCO

Cunoscutul DJ Avicii (28 de ani) a fost inmormantat duminica intr-un loc de veci celebru din Suedia, la sapte saptamani de la fulgeratoarea sa moarte. Artistul se odihneste in acelasi cimitir cu legendara actrita Greta Garbo.

Tim Bergling, pe numele sau de scena DJ Avicii, a fost condus pe ultimul drum duminica, in cadrul unei ceremonii private la care au avut acces doar membrii familiei si prietenii apropiati. Artistul, care a fost gasit fara suflare la 20 aprilie in timpul vacantei sale din Oman, a fost inmormantat in cel mai important cimitir din orasul natal Stockholm. Desi cauza mortii sale nu a fost dezvaluita, cativa membri ai familiei sale sugerau luna trecuta ca Tim si-ar fi luat singur viata.

Locul in care a fost inmormantat are o istorie bogata si gazduieste si alte personalitati din lumea muzicii, filmului si scriitori celebri. Skogskyrkogården e un loc de veci deschis in anul 1920 in sudul capitalei Suediei si figureaza pe lista monumentelor protejate de UNESCO incepand cu anul 1994. Planurile amplasarii sale in padurea de pini de la sud de Stockholm apartin arhitectilor Gunnar Asplund si Sigurd Lewerentz. Cei doi si-au imaginat un loc in care natura sa ofere acel suport moral de care au nevoie rudele celor disparuti in momentele grele din timpul ceremoniilor de adio

Toate aleile care duc spre cele cinci capele ale cimitirului sunt concepute astfel incat sa creeze o stare de spirit pozitiva si sa atraga atentia catre frumusetile locului. Una din aceste poteci realizate in mijlocul padurii de pini duce catre placa funerara a Gretei Garbo, actrita suedeza inmormantata in 1990 in acest cimitir.


FOTO: Facebook Greta Garbo

Drumul realizat spre mormantul actritei e strajuit de zeci de arbori batrani, dar si de arbusti recenti care amintesc oarecum de cei sapte pitici ai personajului de basm Alba ca Zapada.

 

Greta Garbo's grave ????

A post shared by Marta Docampo Dafonte (@martadoka) on

In afara de Greta Garbo si DJ Avicii, in renumitul cimitir suedez isi dorm somnul de veci Lennart „Nacka” Skoglund (celebru fotbalist suedez, medaliat cu argint la Campionatul Mondial din 1958), Stieg Trenter (jurnalist si scriitor suedez), Gunnar Wiklund (cantaret suedez), Eyvind Johnson (scriitor suedez, laureat al Premiului Nobel) si Birgit Cullberg (coregrafa suedeza).

Unul dintre simbolurile cimitirului suedez este crucea de granit din fata Capelei Tronului, imaginata de arhitectul Gunnar Asplund si ridicata in urma unei donatii de 10.000 de coroane suedeze.
 


Un alt loc emblematic este Almhojden, o colina strajuita de ulmi gandita ca loc de reculegere si meditatie in mijlocul naturii. Fiind un monument din patrimoniul UNESCO, cimitirul este deschis publicului larg pentru vizitare. Tururile ghidate sunt disponibile in limbile engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, finlandeza si japoneza.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni