Constructie-record la Visuri la Cheie pentru un tanar cu o vointa-record

Constructie-record la Visuri la Cheie pentru un tanar cu o vointa-record

Pe harta povestilor de viata din Visuri la cheie a aparut o noua localitate. Undeva in Oltenia, in Ocnele Mari, familia Marinoiu este una dintre familiile care, unite sufleteste chiar si in situatia distantei fizice, au reusit sa depaseasca obstacolele pe care viata le-a scos in cale, prin sprijin reciproc si sacrificii grele. 

Flavius, baiatul de 18 ani, a suferit de osteosarcom. Boala l-a transformat insa, asa cum il descriu parintii, intr-un „copil mai puternic chiar decat noi”. Nici macar nu isi poate aminti ziua in care a aflat despre boala, fiindca aceasta zi nu a existat. Parintii i-au ascuns cat au putut de mult faptul ca are cancer. La un moment dat a fost insa pus singur in fata deciziei de a trai fara cancer, dar si fara un picior... Decizia i-a adus inapoi viata, de care se bucura astazi mai mult decat de orice, dupa patru recidive si operatii esuate.

Cu o iubire atat de puternica pe cat era de modesta locuinta lor, Corina a ramas acasa pentru a avea grija de cei doi copii. Ionel a plecat sa munceasca in Germania, pentru a acoperi costurile mari implicate de boala lui Flavius, dar si pentru a asigura cosul zilnic al familiei sale. Cu durere in ochi, Ionel recunoaste ca vine de fiecare data acasa de ziua copiilor. Mai ales ca despre Flavius simtea ca „nici nu ma asteptam sa il mai vad la 18 ani, prin ce a trecut el”.

Echipa Visuri la Cheie a ajuns in Ocnele Mari chiar in ziua majoratului baiatului, emotionandu-l cu poate cea mai frumoasa surpriza din viata lui – un nou camin, o noua viata. Flavius si-a gasit cu greu cuvintele. Simtea ca are nevoie sa iasa sa ia aer la auzirea vestii: „am vazut-o pe mama plangand de multe ori, insa acum am vazut-o plangand de bucurie”.

Odata intrati in casa, Dragos, Adela, Alina si Omid, adica oamenii cu „visurile la cheie”, au remarcat imediat ca mica locuinta de doua camere statea sa se darame din moment in moment. Mai mult decat atat, incalzirea se facea printr-o soba mica, iar casele de pe toata strada erau lipsite de apa. Oamenii se deplasau si 200 de metri pentru a cara apa cu butoiul de 50 litri. 

Chiar si in aceste conditii, privirea lui Flavius se lumineaza in momentul in care povesteste despre caminul lor: „Aici am copilarit, aici am avut momente frumoase, urate, le-am prezentat casa cu inima, pentru ca asa modesta cum e ea, e a noastra”.

Este greu de crezut ca un copil care a castigat lupta cu cancerul, chiar pierzand un picior, joaca in continuare fotbal si savureaza fiecare clipa din viata. Merge kilometri, urca dealuri, munti si face lucruri la care inainte sa se vindece putea doar sa viseze. Pentru un astfel de copil, dar si pentru parintii si sora lui, vacanta in care echipa Visuri la Cheie i-a trimis a fost un cadou de pastrat pentru totdeauna in amintiri. In excursia cu vaporul, Flavius s-a simtit ca in Paradis: „ma simteam de parca eram doar eu cu marea si nimeni altcineva. A fost momentul meu.”

Intre timp, in Oltenia, echipa Visuri la Cheie isi dadea seama ca trece printr-una dintre cele mai mari provocari de pana acum – casa trebuia daramata complet si construita de la zero. Cu toate ca Dragos era cel mai incantat de demolare, Florin era de parere ca un astfel de proces nu poate dura mai putin de patru saptamani. Ajunsi la un consens pentru trei saptamani de lucru, echipa a inceput rapid treaba. 

Intre timp, in vizita la un parc de aventuri, Corina a trecut prin cele mai puternice emotii din intreaga vacanta. L-a vazut pe Flavius urcat la inaltime si traversand pe scanduri distanta dintre doi copaci. Mainile ii tremurau, transpira si respira mai greu, simtind cum sangele ii curge mai repede in vene, dar in acelasi timp cum sufletul ii creste de mandrie la vederea fiului ei. Baiatul care niciodata nu renunta la ceva ce isi propune, oricat de greu ar fi.

Inapoi in Ocnele Mari, echipa punea la cale proiecte speciale pentru casa amenajata in stil traditional. Intre ele, ideea lui Omid, special pentru Flavius: o bicicleta amplasata in cel mai inedit loc in care s-ar putea regasi, in baie! 

Predarea Visului la Cheie a fost cu atat mai emotionanta cu cat Ionel s-a intors din Germania, drept surpriza, pentru a-si strange familia in brate in noua lor casa.

Miercurea viitoare, de la ora 20:30, la PRO TV vom descoperi inca o poveste emotionanta si vom asista din nou la transformarea unei case intr-un camin cald, doar la Visuri la cheie.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni