• PRO TV
  • Cine va fi vecin cu Becali? Vila din spatele palatului latifundiarului se vinde cu 5,2 milioane de euro

Cine va fi vecin cu Becali? Vila din spatele palatului latifundiarului se vinde cu 5,2 milioane de euro

Cine va fi vecin cu Becali? Vila din spatele palatului latifundiarului se vinde cu 5,2 milioane de euro

Finantatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, ar putea avea un vecin select din aceasta vara. Impunatoarea vila pe care latifundiarul o vede in fiecare dimineata din curtea palatului sau din centrul Bucurestiului a fost scoasa la vanzare.

Nu mai putin de 5,2 milioane de euro costa palatul, aproape la fel de impunator ca al lui Becali, situat la doi pasi de resedinta acestuia din Aleea Alexandru nr. 1. Pretul este unul de pornire, intrucat proprietatea a fost scoasa la mezat, fiind in oferta unei importante case de licitatii. Pana in acest moment, o persoana din Romania si-a exprimat disponibilitatea de a investi aceasta suma colosala pentru a o cumpara.

„Avem o oferta concreta pentru ea, clientul asteapta un raspuns de la banca pentru finantare. Va trebui sa depuna o garantie, oferta e valida doar daca se depune 10% din pretul de pornire, iar aceasta garantie poate fi o suma depusa intr-un cont escrow sau o scrisoare de garantie bancara, un cec sau alt instrument bancar de plata”, a declarat Constantin Prisecaru, CEO Artmark Historical Estate, pentru protv.ro.

FOTO: Reptilianul via artmarkhistoricalestate.ro

Impunatoarea vila se afla in portofoliul casei de licitatii de aproximativ trei luni. Prima si singura oferta de pana acum a venit chiar a doua zi dupa scoaterea ei la mezat. Cu toate acestea, cel care si-o doreste atat de mult nu are garantia ca o va adjudeca, intrucat proprietatea ar putea suscita interesul mai multor pasionati de imobile cu trecut istoric.

„Vila se afla acum in lucrari de restaurare. Lucrarile la nivelul fatadei au fost finalizate, in prezent se lucreaza in interior. Nu am vrut sa ne grabim cu promovarea ei, o vom face cand lucrarile vor fi gata. Daca, intre timp, mai apar ofertanti vom stabili un termen limita de depunere a ofertelor, plecand de la pretul de 5,2 milioane de euro”, spune Prisecaru. 

FOTO: Reptilianul via artmarkhistoricalestate.ro

Gigi Becali a platit 7 milioane de euro pentru a-si adjudeca palatal din centrul Bucurestiului. Pe langa aceasta suma, a investit inca 1,5 milioane de euro pentru a-l amenaja pe gustul lui.

A fost vila negustorului Nicolae Hlebnikian

Pe langa pozitia sa ultracentrala, impunatoarea vila de pe Aleea Alexandru nr. 5 suscita interes pentru povestea ei remarcabila. Palatul, aflat la doi pasi de resedinta omului de afaceri Gigi Becali, i-a apartinut negustorului Nicolae Hlebnikian, proprietarul fabricii de textile care i-a purtat numele și coproprietar al Postavariei Romane. Casa a fost construita in perioada 1938 – 1940, dupa planurile arhitectului David I. Aurel. Conform Artmark Historical Estate, vila a fost nationalizata in 1950, pentru ca in perioada 1954-2005 sa gazduiasca diplomatia Regatului Unit al Marii Britanii.

FOTO: Reptilianul via artmarkhistoricalestate.ro

In ciuda amplelor lucrari de restaurare, fatada a pastrat elementele de arhitectura imaginate de creatorul ei. In prezent se efectueaza lucrari de restaurare a interioarelor. Vila, compusa din subsol, parter, doua etaje si mansarda, are 31 de camere si 15 bai. Suprafata construita depaseste 2.800 de metri patrati, insa cea utila este de 1.520 de metri patrati. Imobilul dispune de suprafete generoase pentru orice fel de activitate. Mai mult, e dotata cu lift si adapost antiatomic.


FOTO: Reptilianul via artmarkhistoricalestate.ro
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni