• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Cele mai frecvente riscuri pe care să le asiguri pentru a sta fără griji la tine acasă

Cele mai frecvente riscuri pe care să le asiguri pentru a sta fără griji la tine acasă

Cele mai frecvente riscuri pe care să le asiguri pentru a sta fără griji la tine acasă

Mutarea într-o casă nouă e motiv de bucurie pentru oricine. Dacă ai trecut prin asta, cunoști sentimentul pe care-l trăiești atunci când lenevești în canapeaua, la fel de nouă, din living. O asigurare pentru locuință corect aleasă este următorul pas pe care trebuie să-l faci.

Pentru a fi sigur că ai făcut cea mai bună alegere, e bine să consulți un specialist în asigurări, care te poate ajuta să înțelegi mai bine riscurile la care este expusă locuința ta și ce tip de asigurare răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Ce daune apar cel mai des într-o locuință

Cele mai întâlnite daune cu care te confrunți acasă pot apărea atât din cauza ta, cât și din factori externi. Inundația cu apă provenită de la vecini este unul dintre evenimentele cel mai des asigurate de posesorii de polițe de asigurare a locuinței. Pentru a fi acoperit în cazul unui astfel de risc, ai nevoie de o asigurare facultativă, care vine în completarea celei obligatorii. 

Inundații în locuință pot apărea și în urma defectării propriilor instalații de apă, prin urmare asigură-te că acestea sunt într-o bună stare de funcționare sau adaugă acest risc pe lista celor acoperite de polița de asigurare!

Incendiile izbucnite în locuințe sunt alte evenimente frecvente pe care utilizatorii de servicii de asigurare le iau în calcul atunci când semnează o poliță. De menționat este faptul că incendiile au o anumită sezonalitate, în sensul că se manifestă cu preponderență în timpul iernii.

În perioada de iarnă avem foarte multe incendii pornite de la instalații de gaze improprii, de la folosirea șemineului, de la folosirea sobelor”, spune Călin Matei, Director General Adjunct Groupama.

Capriciile vremii sunt un alt factor determinant în alegerea unei polițe de asigurare a locuinței. Furtunile, vijeliile, ploile cu grindină etc. pot provoca daune însemnate locuințelor și anexelor gospodărești, motiv pentru care e bine să fie asigurate în fața acestor riscuri.

Spațiile de locuit situate în localitățile cu infracționalitate ridicată sau în cartiere rău famate sunt expuse în fața unui alt risc ce nu poate fi neglijat: furtul din locuințe. O asigurare de locuință cu extra acoperiri te va ajuta să recuperezi prejudiciul înregistrat în urma acestui eveniment nedorit.

În plus, la Groupama, poți face singur constatarea daunelor și deconta cheltuielile cu reparațiile într-un timp scurt, prin intermediul aplicației Video Asist. Aceasta te pune în legătură cu un inspector de daune, prin intermediul unui simplu apel video.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni