Arhitecții din "Visuri la cheie" oferă sfaturi importante de amenajare

Arhitecții din "Visuri la cheie" oferă sfaturi importante de amenajare

Atunci când vorbim de culori și cele mai spectaculoase desene de la Visuri la cheie, ne gândim la Cristina Joia. Pasiunea ei pentru artă și pictură se face remarcată în fiecare proiect, atât personal, cât și în cadrul emisiunii. Toate gândurile, emoțiile și sentimentele le transpune în lucrările care întregesc locuințele oamenilor. 

Cristina consideră că arta poate îmbina cele mai fumoase stiluri și ne povestește care sunt noile tendințe ale anului: „Suprafețele texturate ocupă un loc de cinste. Fie că ne referim la piese de mobilier din lemn neșlefuit, la pereți acoperiți cu tapet reliefat sau la textile pentru casă din țesături prețioase și plăcute la atingere, texturile ocupă un loc de cinste în topul preferințelor designerilor, când vorbim despre interioarele anului 2020.”

Armonia căminului, relaxarea și energia bună sunt elemente care definesc stilul Laurei Boghiu, care, atunci când amenajează un spațiu, ține cont și de caracteristicile Feng Shui. Însă nu uită niciodată cât de importante sunt trucurile care transformă spațiile în locuințe cu adevărat utile.

Cu câteva trucuri generale, poate fi creată iluzia de spațiu: culorile pe care le folosești în dormitor să fie deschise, pastel. Oglinzile.. nu trebuie să uiți de ele! Lasă mereu senzația că s-a mărit optic spațiul. Dulapurile ar trebui să fie făcute pe comandă. Așa te vei folosi de fiecare centimetru din dormitor în favoare ta. Și.. trebuie să fie până în tavan”, spune Laura.

Alina Vîlcu și Omid Ghannadi sunt arhitecții care, atunci când schimbă un spațiu, te fac să spui: WOW! Predau împreună cursuri la Inside Academy și își împărtășesc experiența cu toți cei care vor să obțină mai multe informații în domeniu. Sunt oamenii care reușesc să aducă natura chiar și într-un spațiu înghesuit, transformându-l, instant, în locul preferat al casei. 

Cea mai importantă și prețioasă tendință este cea legată de slow living, de conectarea cu natura. E bine, oricât de mică este casa, să avem elemente cu care ne creăm aceste solo spații: paravane, plante, draperii, mobilă tip „room divider”. Să ne înconjurăm cu obiecte care au încărcătură de semnificație și poveste. Amintiri din vacanțe dragi, legate de oameni dragi. Apoi ne vom juca cu lumina, vom folosi o lumină cât mai caldă, și.. cu plantele”, ne dezvăluie Alina.

Dacă nu colaborăm cu un architect e important să reușim să avem o locuință ordonată, curată, în culori neutre și să scăpăm de lucrurile inutile din viața noastră. Este important să ne folosim de perioada asta, să ne apropiem de casa noastră, să ne împrietenim, să o facem să fie mai mult.. acasă”, a adăugat Omid.

Un arhitect atent la detalii, care își calculează spațiul de lucru astfel încât fiecare proiect este gândit la milimetru, Valentin Ionașcu, ne spune că, pe lângă trucurile de înfrumusețare, este important să știm cum să gândim fiecare colț din căminul nostru. „Pentru mulți dintre noi biroul s-a mutat acasă. Recomandarea mea este să vă amplasați spațiul de lucru cât mai aproape de o fereastră și să vă creați spații care să vă permită să vă aduceți la îndemană toate instrumentele pe care le considerați esentiale în desfasurarea activității”.

Mai creativi, mai determinați și mai hotărâți să îndeplinească Visuri la cheie, arhitecții pregătesc proiecte spectaculoase pentru sezonul 7 al emisiunii.

Visuri la cheie – Crede în oameni!

Vezi și: Cum a fost pentru Cabral să se întoarcă pe platourile de filmare după o pauză de mai bine de trei luni

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni