A venit părintele și mi-a spus: în cimitir răman doar morții, tu vii cu mine

A venit părintele și mi-a spus: în cimitir răman doar morții, tu vii cu mine

Sprijinul vine din familie. Părinții, bunicii sunt cei care ne formeză și au grijă să ne conducă pe drumul vieții. Ei sunt stâlpii de care ne ținem atunci când facem pași în momentele importante. Ce facem, însă, atunci când ei se duc și ne trezim, dintr-o dată, fără susținere? Povestea unui adolescent care a trecut prin momente tragice, diseară, de la 21:30.

În această seară, îl vom cunoaște pe Zigmund, un băiat care a pierdut totul în viață, însă a reușit să nu se piardă pe sine. Într-o lună mama, tatăl și bunicul său s-au stins, iar el s-a trezit cu un viitor nesigur. „În ziua în care l-am îngropat pe bunicul meu, a murit mama. Mi s-a rupt sufletul atunci, nu știam ce să fac”.

După ce și-a pierdut mama și bunicul, Zigmund a ajuns să-l îngroape și pe tatăl lui. Fără putere, a rămas în cimitir, doborât de suferință. „Atunci a venit părintele la mine și mi-a zis: Zigmund, în cimitir răman doar morții, tu vii cu mine”. Părintele a fost atunci salvarea lui. „Am sunat-o pe doamna (preoteasă) și i-am spus: altădată îți aduceam un colac, un prosop, acum o să-ți aduc un copil. Nu are unde merge, o să vină la noi. Așa am simțit atunci.”

Deși acum stă în casa parohială, visul lui Zigmund este să trăiască într-o zi, din nou, în apartamentul lui care se află, însă, într-o stare avansată de degradare. Echipa Visuri la cheie îi vine în ajutor pentru a-i reda speranța într-un viitor mai bun, alături de familia pe care și-o va face. „Apartamentul ăsta ne-a pus capac, este o încercare pentru noi”, va spune Cristina Joia.

Întreaga poveste emoționată și provocările unei renovări care păstrează o durere imensă, diseară, de la 21:30, la Visuri la cheie. Emisiunea Visuri la cheie este disponibilă, în avans, pe VOYO. 

Visuri la cheie – crede în oameni

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni